Strip
Nederlands

De goudzoeker

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
De goudzoeker
×
De goudzoeker De goudzoeker
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De goudzoeker
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2012 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789002248344 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bieke moet naar Texas voor een groot reclamecongres. Echtgenoot Mark en dochtertje Paulien blijven thuis. Maar dan wint Mark een reis naar Amerika. Bij het kopen van reisuitrusting vindt hij een claim voor een goudmijn. Ze vertrekken naar het wilde westen en komen terecht in een wereld van echte indianen en cowboys. Er blijken meer mensen interesse in de mijn te hebben... Deze stripserie is ontleend aan de Vlaamse tv-serie 'F.C. de Kampioenen'. Kolderiek, ietwat karikaturaal en op Vlaamse leest geschoeid. Ingekleurde, zwart omkaderde plaatjes. Geen diepgaand verhaal, maar ook niet de pretentie daartoe hebbend. Op omslag een tekening uit het verhaal. Achterop een overzichtje van andere delen uit de serie; dit deel is afzonderlijk leesbaar. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties