Dvd
Titel
Béatrice et Bénédict
Componist
Hector Berlioz 1803-1869
Uitvoerder
Stéphanie D' Oustrac  (mezzosopraan) Paul Appleby  (zangstem) Sophie Karthäuser  (sopraan) Lionel Lhote  (bariton) Laurent Pelly  (regisseur) Glyndebourne Chorus  (koor) London Philharmonic Orchestra  (orkest)
Dirigent
Antonello Manacorda
Uitgever
Opus Arte, 2017
1 dvd-video + boekje
Aantekening
Ondertiteling: Engels, Frans, Duits, Japans en Koreaans
EAN
0809478012399
CDR
DCD1478
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Hector Berlioz

Louis Hector Berlioz (La Côte-Saint-André, 11 december 1803 – Parijs, 8 maart 1869) was als Frans componist, muziekcriticus en dirigent een van de belangrijkste en meest vernieuwende vertegenwoordigers van de romantiek.

Levensloop

Vroege jaren

Berlioz was de zoon van een plattelandsdokter. Hij kreeg in zijn geboorteplaats (gelegen tussen Lyon en Grenoble) muzieklessen van zijn vader. Op zijn twaalfde had hij zijn eerste werkelijk muzikale ervaring toen hij tijdens zijn eerste communie het meisjeskoor hoorde zingen. In hetzelfde jaar werd hij verliefd op Estelle Dubœuf, een meisje uit de streek dat later opnieuw een rol in zijn leven zou spelen.

In 1821 werd hij door zijn ouders naar Parijs gestuurd om er geneeskunde te studeren. Hij kwam er zo onder de indruk van de opera dat hij tegen de wens van zijn ouders in besloot componist te worden. Vooral de werken van Gluck waren voor hem…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek