Cd

La damnation de Faust

Hector Berlioz (componist), Bryan Hymel (uitvoerder), Karen Cargill (uitvoerder)
Toon meer
Titel
La damnation de Faust
Componist
Hector Berlioz 1803-1869
Uitvoerder
Bryan Hymel  (tenor) Karen Cargill  (mezzosopraan) Christopher Purves  (bas) Tiffin Boys' Choir Tiffin Girls' Choir London Symphony Chorus  (koor) Guildhall School Chorus  (koor) London Symphony Orchestra  (orkest)
Dirigent
Simon Rattle 1955-
Uitgever
LSO, 2019
2 cd's + boekje
Oorspr. opname
Live 2017
Speelduur
02:05:53
Aantekening
Ook afspeelbaar als sacd Libretto naar Faust van Johann Wolfgang von Goethe
EAN
0822231180920
CDR
DCX7111
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Hector Berlioz

Louis Hector Berlioz (La Côte-Saint-André, 11 december 1803 – Parijs, 8 maart 1869) was als Frans componist, muziekcriticus en dirigent een van de belangrijkste en meest vernieuwende vertegenwoordigers van de romantiek.

Levensloop

Vroege jaren

Berlioz was de zoon van een plattelandsdokter. Hij kreeg in zijn geboorteplaats (gelegen tussen Lyon en Grenoble) muzieklessen van zijn vader. Op zijn twaalfde had hij zijn eerste werkelijk muzikale ervaring toen hij tijdens zijn eerste communie het meisjeskoor hoorde zingen. In hetzelfde jaar werd hij verliefd op een meisje uit de streek, Estelle Dubœuf, dat later opnieuw een rol in zijn leven zou spelen.

In 1821 werd hij door zijn ouders naar Parijs gestuurd om er geneeskunde te studeren. Maar hij kwam er zo onder de indruk van de opera dat hij tegen de wens van zijn ouders in besloot componist te worden. Vooral de werken van Gluck waren vo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek