Toon meer
Titel
Les Troyens
Componist
Hector Berlioz 1803-1869 (librettist)
Uitvoerder
Gary Lakes  (zangstem) Deborah Voigt  (zangstem) Francis Pollet  (zangstem) Choeur de l'Orchestre symphonique de Montréal  (koor) Orchestre Symphonique de Montréal  (orkest)
Dirigent
Charles Dutoit 1936-
Uitgever
Decca, 1994
4 cd's + boekje
Speelduur
3:57:14
EAN
0028944369328
CDR
DCX2414
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Hector Berlioz

Louis Hector Berlioz (La Côte-Saint-André, 11 december 1803 – Parijs, 8 maart 1869) was als Frans componist, muziekcriticus en dirigent een van de belangrijkste en meest vernieuwende vertegenwoordigers van de romantiek.

Levensloop

Vroege jaren

Berlioz was de zoon van een plattelandsdokter. Hij kreeg in zijn geboorteplaats (gelegen tussen Lyon en Grenoble) muzieklessen van zijn vader. Op zijn twaalfde had hij zijn eerste werkelijk muzikale ervaring toen hij tijdens zijn eerste communie het meisjeskoor hoorde zingen. In hetzelfde jaar werd hij verliefd op een meisje uit de streek, Estelle Dubœuf, dat later opnieuw een rol in zijn leven zou spelen.

In 1821 werd hij door zijn ouders naar Parijs gestuurd om er geneeskunde te studeren. Maar hij kwam er zo onder de indruk van de opera dat hij tegen de wens van zijn ouders in besloot componist te worden. Vooral de werken van Gluck waren vo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek