Boek
Nederlands

Alleen op de wereld. 2, Remy's avontuurlijke zoektocht naar zijn ouders

Hector Malot (auteur), Emile Bayard (illustrator)
+1
Alleen op de wereld. 2, Remy's avontuurlijke zoektocht naar zijn ouders
×
Alleen op de wereld. 2, Remy's avontuurlijke zoektocht naar zijn ouders Alleen op de wereld. 2, Remy's avontuurlijke zoektocht naar zijn ouders

Alleen op de wereld. 2, Remy's avontuurlijke zoektocht naar zijn ouders

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een jonge vondeling zwerft met een oude muzikant en diens dieren door het 19de eeuwse Frankrijk. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Alleen op de wereld. 2, Remy's avontuurlijke zoektocht naar zijn ouders
Auteur
Hector Malot
Illustrator
Emile Bayard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sans famille [2]
Editie
Herz. uitg.
Uitgever
Oud-Beijerland: Classic Press, 2007
372 p. : ill.
ISBN
9789087200282

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek bevat het tweede deel van het klassieke kinderboek; een korte samenvatting van deel een* is voorin opgenomen. De uitgave begint na de dood van Vitalis en de liefdevolle opname van Remi bij het tuindersgezin Acquin. De vertaling is die van de uitgave van Loeb uit 1982. Het laatste hoofdstuk is veel uitvoeriger dan bij andere uitgaven. De illustraties zijn de originele prenten van Emile Bayard, maar wel kleiner afgedrukt, waardoor de afbeeldingen donker en onduidelijk worden. De omslagtekening in kleur is gemaakt door de illustratrice die ook de andere delen in de serie van Classic Press heeft gemaakt. Achterin een lied met pianobegeleiding en Italiaanse tekst. Voor deze herdruk is de Nederlandse vertaling uit 1982 opnieuw bewerkt. Bij de bewerking is gelet op (discriminerend) taalgebruik en spelling. Verder is het binnenwerk opnieuw vormgegeven. Het ontroerende verhaal blijft boeien, ook voor kinderen van nu. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hector Malot

Hector-Henri Malot (La Bouille bij Rouen, 20 mei 1830 – Fontenay-sous-Bois, 18 juli 1907) was een Franse schrijver. Hij studeerde rechten in Rouen en Parijs, maar uiteindelijk werd literatuur zijn passie. Hij werkte als literatuurcriticus voor L'Opinion Nationale en als theatercriticus voor Lloyd Français. Zijn veruit bekendste boek is Alleen op de wereld.

Levensloop

Malots vader was een notaris, die als weduwnaar met de weduwe van een hoofdman van het vreemdelingenlegioen samenwoonde. Beiden brachten uit hun eerdere huwelijken twee kinderen mee. Hector was hiervan het jongste kind.

Zijn vader was een starre man die veel waarde hechtte aan een strenge opvoeding. Zijn moeder was echter milder en las de kinderen voor het slapen gaan vaak verhalen over verre reizen voor. Deze verhalen waren veelal geïnspireerd op het leven van haar eerste echtgenoot. Zij stimuleerde Hectors liefde voor verhalen. Toen Hect…Lees verder op Wikipedia