Alleen op de wereld

Hector Malot (auteur)
+1
Alleen op de wereld
×
Alleen op de wereld Alleen op de wereld

Alleen op de wereld

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een jonge vondeling zwerft met een oude muzikant en diens dieren door het 19de eeuwse Frankrijk.
Titel
Alleen op de wereld
Auteur
Hector Malot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sans famille
Uitgever
Houten: Van Goor/Unieboek, 2008 | Andere uitgaves
312 p. : ill.
Aantekening
Oorspr. uitgeg. in 1878 Met de originele prenten
ISBN
9789000027286

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het oude, zeer bekende verhaal van de vondeling Remi, die over zijn leven vol ontberingen en avonturen met de oude straatmuzikant Vitalis en zijn dieren vertelt, is getrouw uit het Frans vertaald. Het spannende verhaal is hier zonder verkortingen in een vlotte verteltrant bewerkt, maar is behoorlijk omvangrijk. Deze editie leent zich uitstekend tot navertellen. De originele gravures die weer als illustraties zijn gebruikt verduidelijken het verhaal; de kleine tekeningen ronden veel hoofdstukken af. Ongewijzigde druk van de 73e herziene druk (1989): verzorgde uitgave met een kleine letter en een volle bladspiegel. Deze editie is vooral bruikbaar voor jongeren, maar ook volwassenen zullen het boek met genoegen ter hand nemen. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Hector Malot

Hector-Henri Malot (La Bouille bij Rouen, 20 mei 1830 – Fontenay-sous-Bois, 18 juli 1907) was een Franse schrijver. Hij studeerde rechten in Rouen en Parijs, maar uiteindelijk werd literatuur zijn passie. Hij werkte als literatuurcriticus voor L'Opinion Nationale en als theatercriticus voor Lloyd Français. Zijn veruit bekendste boek is Alleen op de wereld.

Levensloop

Malots vader was een notaris, die als weduwnaar met de weduwe van een hoofdman van het vreemdelingenlegioen samenwoonde. Beiden brachten uit hun eerdere huwelijken twee kinderen mee. Hector was hiervan het jongste kind.

Zijn vader was een starre man die veel waarde hechtte aan een strenge opvoeding. Zijn moeder was echter milder en las de kinderen voor het slapen gaan vaak verhalen over verre reizen voor. Deze verhalen waren veelal geïnspireerd op het leven van haar eerste echtgenoot. Zij stimuleerde Hectors liefde voor verhalen. Toen Hect…Lees verder op Wikipedia