Alleen op de wereld

Hector Malot (auteur)
+1
Alleen op de wereld
×
Alleen op de wereld Alleen op de wereld

Alleen op de wereld

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een jonge vondeling zwerft met een oude muzikant en diens dieren door het 19de eeuwse Frankrijk.
Titel
Alleen op de wereld
Auteur
Hector Malot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sans famille
Uitgever
Amsterdam: Pantheon, 2015 | Andere uitgaves
394 p.
ISBN
9789049901349 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het klassieke, bekende verhaal (uit 1878) van de vondeling Remi die over zijn leven vol ontberingen en avonturen met de oude straatmuzikant Vitalis en zijn dieren vertelt. Speelt zich af in het negentiende-eeuwse Frankrijk. Met een nawoord van Erik Lankester.

Over Hector Malot

Hector-Henri Malot (La Bouille bij Rouen, 20 mei 1830 – Fontenay-sous-Bois, 18 juli 1907) was een Franse schrijver. Hij studeerde rechten in Rouen en Parijs, maar uiteindelijk werd literatuur zijn passie. Hij werkte als literatuurcriticus voor L'Opinion Nationale en als theatercriticus voor Lloyd Français. Zijn veruit bekendste boek is Alleen op de wereld.

Levensloop

Malots vader was een notaris, die als weduwnaar met de weduwe van een hoofdman van het vreemdelingenlegioen samenwoonde. Beiden brachten uit hun eerdere huwelijken twee kinderen mee. Hector was hiervan het jongste kind.

Zijn vader was een starre man die veel waarde hechtte aan een strenge opvoeding. Zijn moeder was echter milder en las de kinderen voor het slapen gaan vaak verhalen over verre reizen voor. Deze verhalen waren veelal geïnspireerd op het leven van haar eerste echtgenoot. Zij stimuleerde Hectors liefde voor verhalen. Toen Hect…Lees verder op Wikipedia