Boek
Nederlands

Spinnen van Europa : meer dan 400 Europese soorten

Heiko Bellmann (auteur)
+1
Spinnen van Europa : meer dan 400 Europese soorten
×
Spinnen van Europa : meer dan 400 Europese soorten Spinnen van Europa : meer dan 400 Europese soorten

Spinnen van Europa : meer dan 400 Europese soorten

In de reeks:
Veldgids met beschrijvingen, foto's en illustraties van Europese spinnensoorten.
Titel
Spinnen van Europa : meer dan 400 Europese soorten
Auteur
Heiko Bellmann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein/Tirion, 2011
431 p. : ill.
ISBN
9789052108636 (paperback)
Plaatsingssuggestie
597.7 (SISO) Ongewervelde dieren ; Spinnen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spinnen zijn fascinerende wezens. Veel mensen gaan gillend voor ze op de loop. Merkwaardig is het, hoeveel verschillende achtpotigen er in Europa rondkruipen. Heiko Bellmann bracht ze in beeld en leert de lezer in Spinnen van Europa ook hoe je die angstaanjagende jagers kunt determineren. Deze spinnengids nodigt uit om op onderzoek uit te gaan. Daarbij helpen de tabellen en foto’s van de voor- en achterkaft uitstekend. Kijken, meten, vergelijken, het kan allemaal in een oogopslag. Een slim gebruik van kleuren helpt je bovendien om snel het juiste hoofdstuk (lees: de juiste spinnenfamilie) te vinden. Een uitgebreid register stelt de lezer in staat snel de informatie over een specifieke familie of soort op te zoeken. Daarnaast is er ook een literatuurlijst, een overzicht met nuttige internetadressen en een woordenlijst.
De hoofdmoot van het boek is de beschrijving van de verschillende spinnenfamilies. Op elke dubbele bladzijde krijg je links een opsomming van kenmerken, voor…Lees verder
Een fraai uitgevoerde veldgids, vooral bedoeld voor volwassenen met enige biologische kennis, met een beschrijving van een kleine vierhonderd in Europa voorkomende spinnensoorten. Van elk behandeld soort worden op de linkerpagina kenmerken, voorkomen, leefwijze en gelijkende soort beschreven. Op de rechterbladzijde wordt de soort afgebeeld met kleurenfoto's en tekeningen. De gebruikte kleurcode is een handig middel om tot snelle determinatie te komen. De Duitse auteur Heiko Bellmann is een alom gewaardeerd deskundige op het gebied van spinnen en insecten en heeft diverse gidsen op zijn naam staan. De gids is compleet met voorwoord, inleiding (blz. 8-34), soortenbeschrijving (blz. 34-317), verklarende woordenlijst, literatuuropgave, internetadressen en register. Een aanrader vanwege de uitgebreide beschrijvingen en fraaie illustraties. Zeer kleine druk.

Suggesties