Boek
Nederlands

Remco Campert

Hein Aalders (redacteur), Marco Daane (redacteur), Marco Entrop (redacteur)
Aandacht voor leven en werk van Remco Campert, waarbij onder andere verdwenen werk, onbekende ambities en vriendschappen aan de orde komen.
Onderwerp
Campert, Remco
Titel
Remco Campert / red. Hein Aalders, Marco Daane, Marco Entrop ... [et al.]
Redacteur
Hein Aalders Marco Daane Marco Entrop
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Lubberhuizen, 2015
192 p. : ill.
ISBN
9789059374201 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Nederlands 855.6 (SISO) Schrijvers ; Schrijvers (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit dubbeldikke jubileumnummer van De Parelduiker worden ons van de aardbodem weggevaagde schatten over en door Remco Campert geschonken. Ook minder bekende en bijzondere karakteristieke aspecten van zijn werk worden helder in woord en beeld gebracht door kenners en bekenden van Campert. In vlot lezende, interessante en boeiende artikelen en verhalen wordt een goed beeld geschetst van Campert als redacteur, filmer, beeldend kunstenaar, radiotekstenschrijver, polemist en de invloed van jazz en film op zijn werk. Daarnaast wordt een interessante blik gegund in zijn leven, werken en vriendschappen in Antwerpen. Scherpe zwart-wit- en kleurenillustraties, foto's, affiches, tekeningen en spotprentjes, die uitstekend bij de teksten passen. Vier dichters hebben op geheel eigen wijze een fraaie ode aan de schrijver gebracht. Waardevolle aanvulling op het werk en leven van deze grote schrijver.

Over Hein Aalders

Hendrikus Johannes Jacobus (Hein) Aalders (Ubbergen, 11 augustus 1923 – Ootmarsum, 21 augustus 2020) is een Nederlandse politicus. Hij was burgemeester voor de KVP en later het CDA.

Leven en werk

Aalders was voordat hij in 1960 benoemd werd tot burgemeester van Uitgeest gemeentesecretaris van Ter Wisch. In 1972 werd hij benoemd tot burgemeester van Huissen en in 1978 werd hij de burgemeester van Heumen en waarnemend burgemeester van Overasselt. Van 1982 tot 1984 was hij waarnemend burgemeester van de gemeenten Appeltern en Batenburg, die in 1984 respectievelijk opgingen in de nieuwe gemeenten West Maas en Waal en Wijchen.

Aalders en zijn echtgenote, zelf kinderloos, adopteerden in 1968 drie weeskinderen, waarvan de ouders bij een verkeersongeluk in Australië om het leven waren gekomen.

Suggesties