Boek
Nederlands

Wil je me dragen?

Heleen Van Rossum (auteur), Peter Van Harmelen (illustrator)
+1
Wil je me dragen?
×
Wil je me dragen? Wil je me dragen?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Na een ochtend in het park is Thomas zo moe dat hij wil dat mama hem draagt, maar zij weet hem toch te bewegen zelf naar huis te lopen. Prentenboek met vrolijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Moe zijn
Titel
Wil je me dragen?
Auteur
Heleen Van Rossum
Illustrator
Peter Van Harmelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Zirkoon, © 2004
[28] p. : ill.
ISBN
9789052473024 (hardback, hardback)
Plaatsingssuggestie
Beweging - Sport (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thomas heeft de hele morgen in het park gespeeld: eendjes gevoerd, verstoppertje gespeeld, geschommeld..., taferelen die we op de eerste prenten van dit boek zien. Nu beslist mama dat het tijd is om naar huis te gaan. Maar Thomas is moe, en hij begint te zeuren dat hij wil worden gedragen. Mama is dat echter niet van plan. Dus bedenkt ze heel enthousiast dat ze zullen gaan springen, en Thomas springt achter haar aan. Voor even toch, want bij de uitgang van het park is hij alweer moe, en zeurt hij weer om gedragen te worden. Maar nu bedenkt mama dat ze zullen gaan zwemmen, en enthousiast loopt ze vooruit, zwembewegingen makend met haar armen, en Thomas achter haar aan. En zo gaan ze ook nog vliegen en rennen, tot ze eindelijk thuis zijn.

Dit boek straalt een heel eigen sfeer uit, door het verhaal en door de tekeningen. Waar kinderen eerst misschien als reactie zullen geven: "Waarom wil die mama Thomas niet dragen?" -- want ze kunnen zich heel goed inleven! --, worden ze gaandewe…Lees verder
Als Thomas de hele morgen in het park gespeeld heeft, is hij zo moe dat hij niet meer naar huis kan lopen. Hij vraagt of mama hem wil dragen. Die weet hem dan toch zelf naar huis te laten lopen door telkens andere dingen voor te stellen zoals springen, zwemmen, vliegen en rennen. Prentenboek met een herkenbaar thema. Er zit een herhalingselement in, kinderen kunnen raden wat er voorgesteld wordt omdat er alvast iets getekend is van wat er komen gaat (attributen, dieren). Kinderen kunnen zoeken of ze bepaalde dieren of knuffels terugzien. De illustraties zijn paginagroot. De achtergrond is in grote kleurvlakken roze-lila aangegeven. De gebouwen doen hier en daar wat zuidelijk of oosters aan. De voorgrond, met daarop de actie, is zwartomlijnd en verder ingekleurd met waterverf. De tekst bestaat uit korte zinnen en laat genoeg ruimte over om te benoemen wat er op de tekeningen te zien is. Aardig prentenboek, geschikt om samen te lezen met peuters vanaf ca. 3 jaar.