Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Het leven van een jonge vrouw en haar vriendinnen in Londen wordt grotendeels bepaald door het jagen naar en wachten op de grote liefde.
Titel
Bridget Jones : het nieuwe dagboek
Auteur
Helen Fielding
Vertaler
Gerda Baardman Tjadine Stheeman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bridget Jones : the edge of reason
Editie
28
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2013 | Andere uitgaves
364 p.
ISBN
9789044624007 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het happy end uit het zeer succesvolle eerste boek over Bridget Jones, 'Het dagboek van Bridget Jones, 59 kilo', is hier het begin: de relatie met Mark Darcy beheerst het leven, denken en doen van Bridget Jones, zoals ook haar vriendinnen voornamelijk bezig zijn met de al of niet bestaande relatie met een man. Wachten bij de telefoon, eindeloze gesprekken, verdriet en venijn beheersen nog steeds hun leven. Het is een portret van moderne jonge vrouwen in Londen. Veel moderne trends, ook in de generatie van hun ouders, worden goed waargenomen en humoristisch verwoord in - veelal - telegramstijl. Er gebeurt in dit boek veel meer dan in het vorige en een arrestatie in Thailand brengt spanning. Ook verfilmd. Kleine druk.

Over Helen Fielding

Helen Fielding (Morley, Yorkshire, 19 februari 1958) is een Engels schrijfster van columns en boeken. Ze studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Fielding begon met columns te schrijven onder het pseudoniem Bridget Jones in de krant The Independent. Door het succes hiervan besloot Helen Fielding een boek te schrijven over Bridget Jones. Het boek Bridget Jones's Diary kwam in 1996 uit en werd in 2001 verfilmd met in de hoofdrollen Renée Zellweger, Colin Firth en Hugh Grant. Ook de boeken Bridget Jones: The Edge of Reason en Bridget Jones's Baby: The Diaries werden verfilmd.

Bibliografie

  • 1994: Cause Celeb (nl: Geloof, hoop en liefdadigheid)
  • 1996: Bridget Jones's Diary (nl: Het dagboek van Bridget Jones)
  • 1999: Bridget Jones: The Edge of Reason (nl: Bridget Jones: het nieuwe dagboek)
  • 2001: Bridget Jones's Guide to Life
  • 2004: Olivia …Lees verder op Wikipedia

Suggesties