Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Cause celeb

Ook verschenen als Geloof, hoop en liefdadigheid

Helen Fielding (auteur)
+1
Cause celeb
×
Cause celeb Cause celeb

Cause celeb

Ook verschenen als Geloof, hoop en liefdadigheid

Een vrouw heeft genoeg van haar luie glamourleventje en gaat in Afrika een vluchtelingenkamp leiden, waar gevreesd wordt voor hongersnood.
Titel
Cause celeb
Ook verschenen als
Geloof, hoop en liefdadigheid
Auteur
Helen Fielding
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cause celeb
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2009 | Andere uitgaves
310 p.
ISBN
9789048001262

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een pr-medewerkster die genoeg heeft van haar uitzichtloze relatie en het glamourleven dat zij leidt, gooit het roer rigoureus om. Zij gaat werken in een Afrikaans vluchtelingenkamp, waar de levensomstandigehden redelijk in balans zijn totdat een sprinkhanenplaag een nieuwe vluchtelingenstroom op gang brengt en een catastrofale hongersnood ontstaat. Nadat alle diplomatieke pogingen om meer voedselhulp te verkrijgen zijn gestrand, besluit zij haar beroemde Londense kennissen over te halen tot een liefdadigheidsshow op tv. Haarscherp en schrijnend wordt de kloof tussen het egocentrische mediawereldje en het leven in en om het kamp beschreven. De loodzware problematiek wordt op humoristische wijze gerelativeerd waardoor de kracht van de boodschap alleen maar sterker wordt. Een boek dat alles meeheeft: humor, leed, romantiek, medemenselijkheid. Voor een groot lezerspubliek. De Britse schrijfster maakte zelf televisiedocumentaires over Afrika maar werd vooral bekend door 'Het dagboek van B…Lees verder

Over Helen Fielding

Helen Fielding (Morley, Yorkshire, 19 februari 1958) is een Engels schrijfster van columns en boeken. Ze studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Fielding begon met columns te schrijven onder het pseudoniem Bridget Jones in de krant The Independent. Door het succes hiervan besloot Helen Fielding een boek te schrijven over Bridget Jones. Het boek Bridget Jones's Diary kwam in 1996 uit en werd in 2001 verfilmd met in de hoofdrollen Renée Zellweger, Colin Firth en Hugh Grant. Ook de boeken Bridget Jones: The Edge of Reason en Bridget Jones's Baby: The Diaries werden verfilmd.

Bibliografie

  • 1994: Cause Celeb (nl: Geloof, hoop en liefdadigheid)
  • 1996: Bridget Jones's Diary (nl: Het dagboek van Bridget Jones)
  • 1999: Bridget Jones: The Edge of Reason (nl: Bridget Jones: het nieuwe dagboek)
  • 2001: Bridget Jones's Guide to Life
  • 2004: Olivia …Lees verder op Wikipedia