Boek
Nederlands

De complete dagboeken van Bridget Jones

Helen Fielding (auteur)
+1
De complete dagboeken van Bridget Jones
×
De complete dagboeken van Bridget Jones De complete dagboeken van Bridget Jones

De complete dagboeken van Bridget Jones

Genre:
Bridget Jones - is ze ooit weggeweest? Met haar hilarische en ontroerende dagboeknotities veroverde Bridget Jones wereldwijd de harten van miljoenen lezers. In drie geweldige boeken beschreef Helen Fielding het leven van haar heldin: een moderne, werkende vrouw, in strijd met de overmatige consumptie van alcohol en calorieën, gevoelig voor nicotine en eeuwig op zoek naar de ware. De eerste twee b
Bevat
Titel
De complete dagboeken van Bridget Jones
Auteur
Helen Fielding
Uniforme titel
De complete dagboeken van Bridget Jones
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2016
1013 p.
ISBN
9789044632262 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van drie dagboeken van Bridget Jones, geschreven door Helen Fielding. In ‘Het dagboek van Bridget Jones’ is Bridget ervan overtuigd dat ze een beter mens zal worden als ze minder drinkt, minder rookt en minder minnaars heeft. In ‘Bridget Jones : het nieuwe dagboek’ wordt het leven van Bridget en haar vriendinnen grotendeels bepaald door het jagen naar en wachten op de grote liefde. In ‘Bridget Jones : mad about the boy’ probeert de alleenstaande Bridget, moeder van twee jonge kinderen, haar leven op orde te krijgen.

Over Helen Fielding

Helen Fielding (Morley, Yorkshire, 19 februari 1958) is een Engels schrijfster van columns en boeken. Ze studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Fielding begon met columns te schrijven onder het pseudoniem Bridget Jones in de krant The Independent. Door het succes hiervan besloot Helen Fielding een boek te schrijven over Bridget Jones. Het boek Bridget Jones's Diary kwam in 1996 uit en werd in 2001 verfilmd met in de hoofdrollen Renée Zellweger, Colin Firth en Hugh Grant. Ook de boeken Bridget Jones: The Edge of Reason en Bridget Jones's Baby: The Diaries werden verfilmd.

Bibliografie

  • 1994: Cause Celeb (nl: Geloof, hoop en liefdadigheid)
  • 1996: Bridget Jones's Diary (nl: Het dagboek van Bridget Jones)
  • 1999: Bridget Jones: The Edge of Reason (nl: Bridget Jones: het nieuwe dagboek)
  • 2001: Bridget Jones's Guide to Life
  • 2004: Olivia …Lees verder op Wikipedia