Boek
Nederlands

De dagboeken van Bridget Jones : omnibus

Helen Fielding (auteur)
+1
De dagboeken van Bridget Jones : omnibus
×
De dagboeken van Bridget Jones : omnibus De dagboeken van Bridget Jones : omnibus

De dagboeken van Bridget Jones : omnibus

Bundeling van de twee dagboeken van Bridget Jones, een wat onhandige jonge vrouw (32) die worstelt met haar onzekerheid, relaties, werk, alcohol, calorie- en nicotinegebruik.
Bevat
Titel
De dagboeken van Bridget Jones : omnibus
Auteur
Helen Fielding
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2010 | Andere uitgaves
633 p.
ISBN
9789044608090 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van de twee dagboeken van de stuntelige dertiger Bridget Jones. Bridget Jones is single (in deel I), werkt bij een uitgeverij in Londen en worstelt met haar onzekerheid, relaties, werk, alcohol, calorie- en nicotinegebruik.Van haar goede voornemens voor het nieuwe jaar komt weinig terecht, ze valt weer op de verkeerde man, Daniel, en komt door haar onhandige gedrag in allerlei hilarische situaties terecht. Gelukkig, aan het eind van het jaar laat ze de onweerstaanbare maar foute Daniel lopen en valt in de armen van jeugdvriend Mark Darcy. Deel II begint een maand later, Bridget worstelt vrolijk verder met oude en nieuwe problemen, want hoe gedraag je je in een vaste relatie? Haar vrienden en zelfhulpboeken moeten uitkomst brengen. Ook schijnt Marks aandacht wat afgeleid te zijn door een aantrekkelijke nieuwe collega, en dan is Daniel er nog… Bijzonder geestige chicklit van de beste soort die een mooi tijdsbeeld geeft van het leven van jonge, moderne vrouwen in de jaren negen…Lees verder

Over Helen Fielding

Helen Fielding (Morley, Yorkshire, 19 februari 1958) is een Engels schrijfster van columns en boeken. Ze studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Fielding begon met columns te schrijven onder het pseudoniem Bridget Jones in de krant The Independent. Door het succes hiervan besloot Helen Fielding een boek te schrijven over Bridget Jones. Het boek Bridget Jones's Diary kwam in 1996 uit en werd in 2001 verfilmd met in de hoofdrollen Renée Zellweger, Colin Firth en Hugh Grant. Ook de boeken Bridget Jones: The Edge of Reason en Bridget Jones's Baby: The Diaries werden verfilmd.

Bibliografie

  • 1994: Cause Celeb (nl: Geloof, hoop en liefdadigheid)
  • 1996: Bridget Jones's Diary (nl: Het dagboek van Bridget Jones)
  • 1999: Bridget Jones: The Edge of Reason (nl: Bridget Jones: het nieuwe dagboek)
  • 2001: Bridget Jones's Guide to Life
  • 2004: Olivia …Lees verder op Wikipedia