Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kleine meisjes

Helen FitzGerald (auteur), Inge De Heer (vertaler)
Een alleenstaande moeder met een bandeloze leefstijl ontketent tijdens een kampeertocht in de Schotse bergen een vloedgolf van frustratie en geweld.
Titel
Kleine meisjes
Auteur
Helen FitzGerald
Vertaler
Inge De Heer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead lovely
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2011 | Andere uitgaves
252 p.
ISBN
9789041417022 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Australisch-Britse Helen Fitzgerald opent haar thrillerdebuut met een snoeiharde passage waarin een van de hoofdpersonages, Krissie, vertelt hoe ze zichzelf langzaamaan ontdekt heeft: "Het eerste stukje ontdekte ik in een tent op West Highland Way. Mijn beste vriendin Sarah sliep. Haar man lag naast haar, en ik slikte zijn zaad door. Het volgende stukje van mezelf ontdekte ik onder aan een rotswand, waar ik Sarahs lijk voortsleepte. Sarah, die vanaf mijn kindertijd mijn vriendin was geweest, en die ik had verraden en vermoord." Als kind al waren Sarah en Krissie hartsvriendinnen. Krissie werd na een onenightstand in een damestoilet zwanger en kreeg een zoontje Robbie. De combinatie van het moederschap met de belastende job van maatschappelijk werkster valt haar érg zwaar. Een zenuwinzinking is dan ook niet ver weg. Haar mooie hartsvriendin Sarah doet obsessieve pogingen om zwanger te worden en stoot haar man Kyle, een aardige huisarts, meer en meer van zich af. In een poging hun h…Lees verder
Krissie, een sociaal werkster in de jeugdzorg, worstelt met een postnatale depressie en haar leefpatroon: behoefte aan veel losse seks, pillen en alcohol, terwijl ze een goede alleenstaande moeder wil zijn. Haar nette jeugdvriendin en man zijn wanhopig vanwege hun kinderloosheid en het drietal besluit tot een ontspannen kampeerweekend in de bergen, maar dat mondt uit in een nachtmerrie waarin bepaald niet alleen de relationele bordjes verhangen worden. Thrillerdebuut van een in Australië opgegroeide Schotse scenarioschrijfster, die eerder als reclasseringsambtenaar gewerkt heeft. Het goed opgebouwde, eigentijdse verhaal met forse karaktertekening heeft een inventief plot met verrassende en toch geloofwaardige wendingen. De intonatie en stijl passen goed bij de inhoud; wat begint in de sfeer van chick-lit mondt uit in een spannende Hitchcock. De goed vertaalde paperback met een prettige bladspiegel en kleine letter ligt zeker in dezelfde klasse als Nicci French.