Makkelijk lezen
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Geheim transport

Helene Bakker (auteur)
+1
Geheim transport
×
Geheim transport Geheim transport

Geheim transport

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Abel is op vakantie in Spanje. Hij moet van twee mannen wapens smokkelen. Kan hij aan de mannen ontsnappen? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Smokkelen
Titel
Geheim transport
Auteur
Helene Bakker
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2017
78 p.
Aantekening
Bevat 'rekentaalwoorden', waardoor leerlingen spelenderwijs kennismaken met woorden die van belang zijn in rekenopdrachten.
ISBN
9789086962976 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Abel gaat met zijn vriend Rik en diens ouders op kampeervakantie naar de Spaanse Pyreneeën. Tot zijn schrik belanden ze op een naturistencamping. Tijdens een wandeling naar een berghut komt hij terecht bij twee mannen die hem dwingen om met hen mee te gaan. Abel moet een zware rugzak richting Frankrijk sjouwen. Hij merkt dat er wapens in zitten. De smokkelaars laten hem niet vrij, maar voeren hem mee. Hoe komt hij hier uit? Abel is een gewone jongen die in een ongewone en benarde situatie toch alert reageert en informatie probeert te verzamelen. Het verhaal is spannend, met hachelijke momenten en een goede afloop. Dit boekje is geschreven in een eenvoudige taal, met duidelijke beschrijvingen (leesniveau A2/B1). Eerste deel van de achtdelige reeks ‘Daar kun je op rekenen!’, die aansluit bij de Makkelijk Lezen reeks ‘BoekenBoeien’*. Een tachtigtal rekentaalwoorden staan in de tekst in schuine druk en worden in een woordenlijst achterin verklaard. Het gaat om woorden die van belang zijn …Lees verder