Makkelijk lezen
Nederlands

Liever groen

Helene Bakker (auteur)
+1
Liever groen
×
Liever groen Liever groen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Elza gaat van de havo naar het vmbo. Ze hoopt dat ze niet meer gepest zal worden omdat ze niet goed kan leren. Maar dan wordt ze daar gepest met haar rijke ouders. Gelukkig leert ze Leila kennen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Liever groen
Auteur
Helene Bakker
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2018
74 p.
Aantekening
Bevat 'rekentaalwoorden', waardoor leerlingen spelenderwijs kennismaken met woorden die van belang zijn in rekenopdrachten.
ISBN
9789086963324 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Elza gaat van de havo naar het vmbo. Ze voelt zich erg onzeker en hoopt dat ze op het vmbo niet meer gepest zal worden, omdat ze niet goed kan leren. Maar dan wordt ze daar gepest met haar rijke ouders. Gelukkig is er Leila die hier geen boodschap aan heeft. Vierde deel uit de serie 'BoekenBoeien 2 : Daar kun je op rekenen'*. Dit is een spannende achtdelige verhalenreeks met specifiek rekentaalwoorden erin verwerkt. Per deel zijn ongeveer tachtig rekentaalwoorden verwerkt. Leerlingen maken zo spelenderwijs kennis met woorden die van belang zijn bij rekenopdrachten. De woorden staan schuingedrukt en de betekenis staat in de woordenlijst achterin. Deze boeken zijn zowel individueel als klassikaal inzetbaar en geschikt om de leesvaardigheid en tekstbegrip bij moeilijk lezende vmbo-leerlingen te bevorderen. Het boek heeft 23 getitelde hoofdstukken die een tot drie bladzijden beslaan. De tekst staat in blokken wat voor een rustige bladspiegel zorgt. De onderwerpen sluiten goed aan bij jon…Lees verder