Boek
Nederlands

De haren van Puk

Helga Warmels (auteur), Barbara De Wolf (illustrator)
+1
De haren van Puk
×
De haren van Puk De haren van Puk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
De haren van Puk moeten worden geknipt en daarna ook nog gewassen. Dat vindt Puk helemaal niet leuk. Maar daar weet haar moeder wel iets op. Prentenboekje met kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Haar, Haarkappers
Titel
De haren van Puk
Auteur
Helga Warmels
Illustrator
Barbara De Wolf
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2011
[20] p. : ill.
ISBN
9789056477462 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Lichaam (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kimioboeken hebben de reputatie om aan vooropgestelde eisen te voldoen. Ze delen hun uitgaven duidelijk in naar leeftijd en verwijzen voor tips naar hun website waar ouders worden bijgestaan met achtergrondinformatie. Dit boekje is geselecteerd om aan peuters voor te lezen en dat is niet onterecht. Het heeft een prettig, vierkant formaat met een harde kaft en een tiental stevige bladzijden, allemaal voorwaarden voor een ideaal peuterboekje. De kleine handjes kunnen deze uitgave dus gerust manipuleren. Het verhaaltje is kort en sluit heel goed aan bij de belevingswereld van jonge kinderen: Het haar van Puk is te lang en mama gaat het knippen. Daarna moet het gewassen worden, maar dat wil Puk niet want dat prikt! Het verhaal krijgt dan een humoristische wending. Mama’s oplossing tegen het prikken is namelijk een duikbril! Ook wat volgt, blijft grappig want als mama klaar is met de haren van Puk, worden de rollen omgekeerd en eindigt mama met een massa speldjes en lintjes in haar kapsel…Lees verder
Peuter Puks haren moeten door mama worden geknipt en gewassen en daar houdt Puk helemaal niet van. Maar mama heeft een geweldige oplossing en dan wordt het zelfs leuk. Aantrekkelijk prentenboekje voor peuters. De kleurige illustraties beslaan telkens twee pagina’s, waarin de drie à vier regels tekst zijn geplaatst in een ruime schreefloze letter op een witte ondergrond. De originele illustraties zijn gemaakt in een collagetechniek, waarbij stukjes gescheurd papier en zelfs foto's worden gecombineerd met waterverf, inkt en kleurpotlood. Gedrukt op zwaar papier en geschikt voor hergebruik. Deeltje uit de serie 'Kimio peuterboekjes*, over herkenbare onderwerpen uit de dagelijkse leefwereld van peuters en jonge kleuters, waarbij op de website van de uitgever verdere gebruiksmogelijkheden en voorleestips worden vermeld. Vanaf ca. 2 jaar.

De haren van Puk

De haren van Puk zijn veel te lang en moeten nodig geknipt worden.Puk houdt niet van lang stilzitten, en dan krijgt ze ook nog zeep in de ogen! Gelukkig kent mama de oplossing en worden Puks haren heel mooi. Wanneer de knipbeurt eindelijk voorbij is, mag Puk ook mama's haren mooi maken.
'De haren van Puk' is een heel herkenbaar boekje over de eerste kapperservaring bij peuters, al speelt mama hier voor kapper. De korte zinnen zijn in heldere taal geschreven, iets wat het verhaal toegankelijk maakt voor de doelgroep. De prenten zijn met een soort kleurrijke collagetechniek opgebouwd. Het geheel is origineel, zowel qua thematiek als op gebied van illustraties.

Suggesties