Boek
Nederlands

De meester van de Neerdaling

Hella S. Haasse (auteur)
+1
De meester van de Neerdaling
×
De meester van de Neerdaling De meester van de Neerdaling

De meester van de Neerdaling

In de reeks:
Een vrouw komt in haar pogingen om haar broer en later een neefje voor de ondergang te behoeden in contact met een man die grote invloed op de beide jongens heeft en die zij beschouwt als de verpersoonlijking van het kwaad.
Bevat
Titel
De meester van de Neerdaling
Auteur
Hella S. Haasse
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rainbow, 2015 | Andere uitgaves
136 p.
ISBN
9789041711496 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het eerste gedeelte van deze roman, zich afspelend in Nederland rond de Tweede Wereldoorlog, vertelt hoe een vrouw haar broer tevergeefs tracht te behoeden voor de ondergang en hoe zij de macht van de duivel ontdekt. Het tweede gedeelte speelt zich jaren later af in Venetië, waar dezelfde vrouw weer een jongen vergeefs probeert te beschermen tegen het kwaad. Allerlei elementen zijn in deze roman evenwichtig verdeeld: het verhalende element, de vernuftige opbouw en de diepere zin: het kwaad vermomt zich als het heilige. De vloeiende stijl maakt het geschikt voor zowel een breed als literair gevormd publiek. Pocket; kleine druk, krappe marge.

Over Hella S. Haasse

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door

Photo: Vincent Kerkhoven Erik Baas op de Nederlandstalige Wikipedia

(Originele tekst: Carl Koppeschaar; bewerking door nl:Gebruiker:Erik Baas)

Hélène Serafia (Hella) Haasse (Batavia, 2 februari 1918 – Amsterdam, 29 september 2011), auteursnaam Hella S. Haasse, was een Nederlandse schrijfster van romans, essays, toneel en poëzie. Haar bekendste titels zijn de in 1948 als boekenweekgeschenk verschenen novelle Oeroeg, de historische roman Het woud der verwachting uit 1949 en de Indische roman Heren van de thee uit 1992. In 1983 werd haar de P.C. Hooft-prijs toegekend en in 2004 de Prijs der Nederlandse Letteren. Zij was een van de eerste Nederlandse schrijvers die hun werk in het buitenland actief onder de aandacht brachten en behoort tot de in het buitenland meest gelezen Nederlandse schrijvers. Ze is tot nu toe ook de enige auteur die drie keer het Boekenweekgeschenk verzorgde.

Biografie

Jeugd

Helene Serafia Haasse werd op 2 februari 1918 te Batavia (het tegenwoordige Jakarta) geboren als oudste kind van Wille…Lees verder op Wikipedia