Boek
Nederlands

De wegen der verbeelding

Hella S. Haasse (auteur)
Een tijdschriftredacteur die het werk van een onbekende dichter ontdekt heeft, ontmoet tijdens een vakantie in Frankrijk een vrachtwagenchauffeur, waarna er onverklaarbare dingen gebeuren.
Onderwerp
Man-vrouwrelatie
Titel
De wegen der verbeelding
Auteur
Hella S. Haasse
Taal
Nederlands
Editie
11
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2014 | Andere uitgaves
148 p.
ISBN
9789021455747 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op weg naar hun vakantiehuis in Zuid-Frankrijk raken Klaas en Marja Welling door een defecte auto gescheiden. Het journalistenechtpaar reist op eigen gelegenheid afzonderlijk verder, Marja en de kinderen liftend met een vrachtwagen. Klaas dubt onderweg over zijn werk voor een tijdschrift, terwijl gedichtenbundels van een onbekende Mork hem in feite meer intrigeren. Geheimzinnige gebeurtenissen in het vreemde vakantiehuis lopen parallel met de thema's uit de dichtbundels en de Amsterdamse verhalen van de vrachtrijder met wie Marja meereed. Marja schrijft deze verhalen op. Eenmaal terug in Holland blijken de wegen van eigen en andermans verbeelding rijkere vergezichten te openen op de levens van henzelf en anderen dan uit de feiten over Mork en zijn relaties tot vrouwen zijn af te leiden. Deze spannende en intrigerende roman is met name interessant door de onderlinge verwantschap van de thema's die verhaal en werkelijkheid met elkaar verbinden. Gebonden, normale druk.

Over Hella S. Haasse

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door

Photo: Vincent Kerkhoven Erik Baas op de Nederlandstalige Wikipedia

(Originele tekst: Carl Koppeschaar; bewerking door nl:Gebruiker:Erik Baas)

Hélène Serafia (Hella) Haasse (Batavia, 2 februari 1918 – Amsterdam, 29 september 2011), auteursnaam Hella S. Haasse, was een Nederlandse schrijfster van romans, essays, toneel en poëzie. Haar bekendste titels zijn de in 1948 als boekenweekgeschenk verschenen novelle Oeroeg, de historische roman Het woud der verwachting uit 1949 en de Indische roman Heren van de thee uit 1992. In 1983 werd haar de P.C. Hooft-prijs toegekend en in 2004 de Prijs der Nederlandse Letteren. Zij was een van de eerste Nederlandse schrijvers die hun werk in het buitenland actief onder de aandacht brachten en behoort tot de in het buitenland meest gelezen Nederlandse schrijvers. Ze is tot nu toe ook de enige auteur die drie keer het Boekenweekgeschenk verzorgde.

Biografie

Jeugd

Helene Serafia Haasse werd op 2 februari 1918 te Batavia (het tegenwoordige Jakarta) geboren als oudste kind van Wille…Lees verder op Wikipedia