Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het woud der verwachting : het leven van Charles van Orléans

Hella S. Haasse (auteur)

Het woud der verwachting : het leven van Charles van Orléans

Tegen de achtergrond van het door oorlogen en familietwisten verscheurde Frankrijk van de late Middeleeuwen wordt het leven van Charles van Orléans (1394-1465) geplaatst.
Titel
Het woud der verwachting : het leven van Charles van Orléans
Auteur
Hella S. Haasse
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2019 | Andere uitgaves
612 p.
Verschijningsdatum
03-12-2019
ISBN
9789021419848 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 35 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste roman van de bekende schrijfster. Geromantiseerde levensbeschrijving van Charles van Orléans (1395-1465), aanzienlijk edelman, vijfentwintig jaar krijgsgevangene in Engeland, bekend om zijn streven naar vrede en zijn fijnzinnige gedichten. De titel is de beginregel van een van zijn verzen. De schrijfster beschikt over een gedetailleerde kennis van de geschiedenis en de maatschappelijke toestanden in de tijd. Door een kunstige compositie wordt de lezer vanzelf in die vreemde periode ingevoerd en komt deze volkomen tot leven. Prachtig verteld in een sobere stijl met pakkende dialogen. Paperback; sfeervol omslag; kleine druk.

Over Hella S. Haasse

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door

Photo: Vincent Kerkhoven Erik Baas op de Nederlandstalige Wikipedia

(Originele tekst: Carl Koppeschaar; bewerking door nl:Gebruiker:Erik Baas)

Hélène Serafia (Hella) Haasse (Batavia, 2 februari 1918 – Amsterdam, 29 september 2011), auteursnaam Hella S. Haasse, was een Nederlandse schrijfster van romans, essays, toneel en poëzie. Haar bekendste titels zijn de in 1948 als boekenweekgeschenk verschenen novelle Oeroeg, de historische roman Het woud der verwachting uit 1949 en de Indische roman Heren van de thee uit 1992. In 1983 werd haar de P.C. Hooft-prijs toegekend en in 2004 de Prijs der Nederlandse Letteren. Zij was een van de eerste Nederlandse schrijvers die hun werk in het buitenland actief onder de aandacht brachten en behoort tot de in het buitenland meest gelezen Nederlandse schrijvers. Ze is tot nu toe ook de enige auteur die drie keer het Boekenweekgeschenk verzorgde.

Biografie

Jeugd

Helene Serafia Haasse werd op 2 februari 1918 te Batavia (het tegenwoordige Jakarta) geboren als oudste kind van Wille…Lees verder op Wikipedia