Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het idee van een ongecompliceerd leven met een man

Helle Helle (auteur)
+1
Het idee van een ongecompliceerd leven met een man
×
Het idee van een ongecompliceerd leven met een man Het idee van een ongecompliceerd leven met een man

Het idee van een ongecompliceerd leven met een man

Als drie uiteenlopende personen noodgedwongen samenwonen, blijven spanningen niet uit.
Onderwerp
Man-vrouwrelatie
Titel
Het idee van een ongecompliceerd leven met een man
Auteur
Helle Helle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2008
8 banden
Oorspr. uitgever
Contact
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Susanne woont met haar vriend Kim in een tweekamerflat. Kim wil schrijver worden en is bezig met zijn eerste boek. Susanne doet schoonmaakwerk, eerst in een ziekenhuis en later bij particulieren. Esther, een vriendin van Susanne, verlaat in hoogzwangere toestand haar geliefde en krijgt tijdelijk onderdak bij Susanne en Kim. Ze zitten op elkaars lip. Er ontstaat een gecompliceerde situatie, waarin zorg en irritatie elkaar afwisselen en ook jaloezie de kop op steekt. Daarbij zijn de drie elk op hun eigen manier bezig met leven en dood. Kim wil voortleven in zijn boeken, Esther ziet haar voortbestaan gegarandeerd in het kind dat geboren gaat worden, terwijl Susanne schippert tussen desillusie en dagdromen. De schrijfster (1965) is zeer populair in Denemarken. In 2007 verscheen haar eerste Nederlandse vertaling 'De veerboot', dat later geschreven is dan 'Idee van een ongecompliceerd leven met een man'. Zij heeft een bijzondere stijl: onderkoeld realistisch met humor, en in de ogenschijnli…Lees verder

Over Helle Helle

Helle Helle, geboren als Helle Olsen (Nakskov, 14 december 1965), is een Deense schrijfster. Ze wordt als een van de grootste nieuwe literaire auteurs van Denemarken beschouwd. Helle heeft verschillende beurzen gewonnen. Ze wordt geroemd om haar gedetailleerde manier van schrijven en het beschrijven van alledaagse situaties.

Voordat ze in 1993 debuteerde met de roman Eksempel på Liv ("Voorbeeld van Leven") schreef ze al gedichten en novelles voor kranten en tijdschriften. Haar eerste publicatie was de novelle Et blommetræ ("Een pruimenboom") die in 1987 onder het pseudoniem Helle Krogh Hansen in de krant Information verscheen. Sinds 1993 heeft ze verschillende romans en bundels met verhalen uitgebracht. Op 24 januari 2012 ontving ze De Gyldne Laurbær voor haar laatste werk: Dette burde skrives i nutid.

Bibliografie