Een kleine verrassing, of Hoe Hendrik en Evert zich in de nesten werken : roman

Hendrik Groen (auteur)
+1
Een kleine verrassing, of Hoe Hendrik en Evert zich in de nesten werken : roman
×
Een kleine verrassing, of Hoe Hendrik en Evert zich in de nesten werken : roman Een kleine verrassing, of Hoe Hendrik en Evert zich in de nesten werken : roman

Een kleine verrassing, of Hoe Hendrik en Evert zich in de nesten werken : roman

Evert en Hendrik, twee oudere mannen, komen in de problemen als Evert een kinderwagen met een baby meeneemt.
Onderwerp
Ouderen
Titel
Een kleine verrassing, of Hoe Hendrik en Evert zich in de nesten werken : roman
Auteur
Hendrik Groen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2021 | Andere uitgaves
275 p.
ISBN
9789029094498 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Evert een basisschool binnenloopt voor een wc-bezoek, stuit hij op een kinderwagen met een baby erin. Hij neemt deze mee naar zijn vriend Hendrik. Zij bezoeken elkaar wekelijks en dat fleurt hun oude dag op. Dan begint de commotie. Hoe verzorg je een baby en hoe krijg je die weer terug op de juiste plek? Ze proberen een plaats af te spreken waar de baby opgehaald kan worden. Dat loopt uit de hand en via korte hoofdstukken komen alle zoekacties aan bod. De Prinses Margrietschool waar de kerstmusical plaatsvond, het huis van de ouders van de baby, het politiebureau, de flat van Harry de conciërge, het stadhuis en de flat van Hendrik. Daar wordt goed voor de baby gezorgd, maar zij hebben een nieuwsgierige buurvrouw. Dit alles maakt het tot een thriller, zeker wanneer er aan de ouders losgeld wordt gevraagd. Met vaart geschreven humoristische roman over de belevenissen van Evert Duiker en Hendrik Groen. Dit is de vierde titel van Hendrik Groen.

Over Hendrik Groen

Hendrik Groen, pseudoniem van Peter de Smet, is een Nederlands schrijver. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar. Het vervolg Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar verscheen in 2016. Beide boeken wonnen de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek / NS Publieksprijs.

Pseudoniem

Jarenlang was onbekend wie er schuilging achter het pseudoniem. Dit leidde tot allerlei speculaties. Namen uiteenlopend van Sylvia Witteman tot Arnon Grunberg werden genoemd. De Volkskrant en NRC Handelsblad onthulden in 2016 vrijwel gelijktijdig dat het ging om de toen 62-jarige Peter de Smet. De Smet reageerde daarop met de woorden dat 'hij niet zit te wachten op publiciteit' en geen zin 'in de heisa van bekendheid' heeft.

Toen Pogingen iets van het leven te maken in 2016 d…Lees verder op Wikipedia