E-boek
Nederlands

Pogingen iets van het leven te maken : roman

Hendrik Groen (auteur)

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffi edrinken achter de geraniums en wachten op het ein

Onderwerp
Ouderen, Rusthuizen
Titel
Pogingen iets van het leven te maken : roman
Andere titel
Pogingen iets van het leven te maken : het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar
Auteur
Hendrik Groen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2014
ePub2
Aantekening
Hendrik Groen is een pseudoniem
ISBN
9789402301663

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Hendrik Groen

Hendrik Groen, pseudoniem van Peter de Smet, is een Nederlands schrijver. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar. Het vervolg Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar verscheen in 2016. Beide boeken wonnen de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek / NS Publieksprijs.

Pseudoniem

Jarenlang was onbekend wie er schuilging achter het pseudoniem. Dit leidde tot speculatie over wie het kon zijn. Namen uiteenlopend van Sylvia Witteman tot Arnon Grunberg werden genoemd. Zowel de Volkskrant als NRC Handelsblad onthulden in 2016 vrijwel gelijktijdig dat het zou gaan om de toen 62-jarige Peter de Smet. De Smet reageerde daarop met de woorden dat 'hij niet zit te wachten op publiciteit' en 'geen zin in de heisa van bekendheid heeft'.

Toen Pogingen iets van het leven t…Lees verder op Wikipedia