Boek
Nederlands

Doeboek voor kleine nerds. 4

Henk Rijckaert (auteur), Lieven Scheire (auteur), Hetty Helsmoortel (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lieven Scheire, Henk Rijckaert en Hetty Helsmoortel slaan een vierde keer de handen in elkaar en dagen kleine (en grotere) nerds uit om de handen uit de mouwen te steken en zélf dingen te gaan doen en maken. Ook komende winter zal je je geen uur vervelen dankzij het vierde Doeboek van Nerdland, met het allerleukste van wetenschap en technologie. Weer boordevol spannende puzzels, boeiende weetjes,
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2022
112 p. : ill.
ISBN
9789463935906 (paperback)
Plaatsingssuggestie
532.5 (SISO) Proeven (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Henk Rijckaert

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Leslie.vantomme

Henk Rijckaert (Zomergem, 16 augustus 1974) is een Vlaamse cabaretier en stand-upcomedian. Sinds 2019 tourt hij door Vlaanderen met zijn voorstelling Maker.

Rijckaert is de zoon van twee onderwijzers. Zelf werd hij later industrieel ingenieur landbouw, gaf les biologie en fysica en beschikt ook over een postgraduaat milieusanering. Aan het einde van zijn studies deed hij improvisatietheater bij The Lunatics en de Belgische Improvisatie Liga. Zo leerde hij mensen kennen uit het Gentse comedycircuit.

Henk Rijckaert gaf ook les tijdens zijn periode als leerkracht aan onder andere Xander De Rycke en Niels Destadsbader.

Stand-up Comedy

Met zijn programma's De Duif en Het vergrootglas haalde hij in 2002 en 2005 de finale van Humorologie. In 2005 sleepte hij de publieksprijs en de persprijs in de wacht.

Hij haalde in 2006 de finale van Cameretten met fragmenten uit Loebas.

I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties