Inspecteur Wallander kijkt verlangend uit naar zijn vakantie, maar twee gruwelijke gebeurtenissen verstoren zijn plannen: hij is getuige van de zelfverbranding van een jong meisje en kort daarop wordt het eerste slachtoffer gevonden van een seriemoordenaar.
Titel
Dwaalsporen
Auteur
Henning Mankell 1948-2015
Vertaler
Bertie Van der Meij
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Villospar
Uitgever
Breda: De Geus, 2015 | Andere uitgaves
539 p.
Aantekening
Reeks 'Kurt Wallander' volgt de chronologische volgorde van de verhalen, reeks 'Inspecteur Wallander' volgt de volgorde van publiceren
ISBN
9789044536928 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijfde deel in de ‘Inspecteur Wallander-reeks’. Kurt Wallander kijkt verlangend uit naar zijn vakantie, maar twee gruwelijke gebeurtenissen verstoren zijn vakantieplannen. Hij is tegen wil en dank getuige van de zelfverbranding van een jong meisje in een bloeiende koolzaadakker en kort daarop wordt het eerste slachtoffer gevonden van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers met een bijl vermoordt en hen vervolgens scalpeert. Bijzonder goed geschreven, gruwelijk maar ook mooi, spannend en sfeervol, deze psychologische en maatschappijkritische misdaadroman van de Zweedse schrijver Henning Mankell (1948-2015). Mankells werk is in vele landen bijzonder populair. Met deze roman won hij o.a. de Zweedse prijs voor beste misdaadroman 1997 en de Engelse misdaadliteratuurprijs de Macallan Gold Dagger 2001. In de 'VN Detective & Thrillergids' wordt Mankell gewaardeerd met vier of vijf sterren. Misdaadliteratuur van de hoogste kwaliteit. Kleine druk.

Over Henning Mankell

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Henning Mankell (Stockholm, 3 februari 1948 – Särö, 5 oktober 2015) was een Zweeds schrijver van literaire romans, misdaadromans, jeugdliteratuur en toneelstukken.

Biografie

Mankell groeide op in Sveg (Härjedalen) en Borås (Västergötland). Zijn vader was rechter en zijn grootvader, ook genaamd Henning Mankell (1868–1930), was een componist van voornamelijk pianomuziek. Reeds als 20-jarige was hij schrijver en assistent-regisseur aan het Rikstheatret in Stockholm. Hij werkte ook voor diverse andere Zweedse theaters. In 1985 richtte hij het Avenida Theater in Maputo (Mozambique) op. Hij woonde afwisselend in Mozambique en in zijn vaderland Zweden. Hij richtte zijn eigen uitgeverij Leopard Förlag op om jong talent uit Afrika en Zweden te ondersteunen.

In de jaren zeventig woonde Mankell enige tijd in Noorwegen samen met een Noorse. In die periode was hij ook actief voor de Noorse Maoïstische partij, maar hij is daarvan nooit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties