Grote letter
Nederlands
Een weesmeisje in een klein dorp in Groningen wordt na de dood van haar grootmoeder in huis genomen door een rijke boer die een goedkope arbeidskracht in haar ziet en haar na een brute verkrachting uithuwelijkt aan een dronkaard.
Titel
Melodie uit de verte
Auteur
Henny Thijssing-Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, 2021 | Andere uitgaves
406 p.
ISBN
9789036437745 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een wees wordt na de dood van haar grootmoeder 'liefdevol' opgenomen bij een rijke boer. Deze ziet in haar echter een heel goedkope arbeidskracht. Aan dit verblijf komt een eind als de boer het meisje verkracht en haar voor een som geld uithuwelijkt aan een boerenknecht, een dronkaard. Dramatische streekroman die zich afspeelt in een klein Gronings dorpje in de 19e eeuw. De sfeer uit die tijd is goed weergegeven. Wordt gevolgd door 'Een fluistering in de wind'* en 'Toen de echo zweeg'*.

Over Henny Thijssing-Boer

Henny Thijssing-Boer (Sint-Annen, 7 februari 1933 - Winschoten, 24 mei 2011) was een Nederlandse schrijfster.

Thijssing-Boer, dochter van een landarbeider, groeide op in de provincie Groningen. Op negenjarige leeftijd verhuisde zij naar Warffum. Zij ontwikkelde zich als autodidact tot een veel gelezen schrijfster van streekromans. Haar boeken dragen een protestants-christelijke signatuur tegen de achtergrond van het Groningse platteland.

In 1992 behaalde ze de eerste plaats in de top 100 van de leenrechtvergoeding over 1991 in Nederland.

Thijssing-Boer was gehuwd en laat twee kinderen na.

Bibliografie

  • Als de tijd daar is (1976)
  • Hoeve Marloes (1976)
  • Eens komt het geluk (1977)
  • Zon en Schaduw (1977)
  • De thuiskomst van Hidde (1977)
  • Wie liefde zaait (1978)
  • Dit kleine geluk (1978)
  • Toen de pereboom bloeide (1979)
  • Een mens is maar een men…Lees verder op Wikipedia

Suggesties