Boek
Nederlands

De trein schrijft liedjes van verlangen

Henny Vrienten (samensteller)
+1
De trein schrijft liedjes van verlangen
×
De trein schrijft liedjes van verlangen De trein schrijft liedjes van verlangen

De trein schrijft liedjes van verlangen

Henny Vrienten (samensteller)
In de reeks:
Bloemlezing van Nederlandstalige gedichten uit de 19e en vooral 20e en 21e eeuw over treinen en treinreizen.
Onderwerp
Treinen
Titel
De trein schrijft liedjes van verlangen
Samensteller
Henny Vrienten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rainbow, 2014
192 p.
ISBN
9789041740892 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bloemlezing van Nederlandstalige gedichten uit de 19e en vooral 20e en 21e eeuw, samengesteld door Henny Vrienten, bekend als zanger van de band Doe Maar. Achterin heeft hij een nawoord van anderhalve pagina geschreven. Deze tekst geeft geen inzicht in de criteria voor het samenstellen van de bloemlezing, behalve dan dat de gedichten over treinen gaan en een zekere romantische zweem hebben. Ook wordt er niet uitgelegd waarom juist Henny Vrienten deze bloemlezing samengesteld heeft. Verder is er een bibliografische verantwoording van de gekozen gedichten opgenomen. De bundel is een hardcover in pocketformaat met leeslint in de reeks 'Rainbow essentials'. In deze serie verschijnt proza en poëzie van belangrijke Nederlandse en buitenlandse auteurs en bloemlezingen van gedichten door de eeuwen heen. Het boekje is op handig treinreisformaat voor de tas of binnenzak. Op de voorkant staat een opmerkelijke foto van een door de muur van het rangeerstation heen gereden trein.

Over Henny Vrienten

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Henny Vrienten (Hilvarenbeek, 27 juli 1948) is een Nederlandse componist, basgitarist, gitarist, pianist en zanger. Hij werd bij het grote publiek bekend als zanger van de band Doe Maar.

Biografie

1960-1979

Vrienten groeide op in Tilburg. In de jaren zestig speelde hij in diverse beatgroepen, waaronder in Les Cruches. In de jaren zeventig schreef hij muziek voor andere artiesten, waaronder twee Engelstalige nummers voor het kerstalbum uit 1975 van The Cats. Zelf bracht hij twee singles uit onder het pseudoniem Ruby Carmichael (1974; onder andere Little yellow shop) en een album als Paul Santos (1977).

Ondertussen werden de eerste contouren van Doe Maar zichtbaar; Vrienten speelde met Ernst Jansz in de begeleidingsband van Boudewijn de Groot. In 1977 vormden ze de reggae-coverband The Rumbones waarmee ze een eenmalige tournee ondernamen; tijdens deze tournee noemde Vrient…Lees verder op Wikipedia

Suggesties