Daisy
Nederlands

Toen bijna iedereen sliep

Henri Van Daele (auteur), Hilde Steenhaut (verteller)
+1
Toen bijna iedereen sliep
×
Toen bijna iedereen sliep Toen bijna iedereen sliep
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Jef, de tuinkabouter van meneer Bastiaans, wordt ontvoerd door het kabouterbevrijdingsfront. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Kabouters
Titel
Toen bijna iedereen sliep
Auteur
Henri Van Daele 1946-2010
Verteller
Hilde Steenhaut  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2000
1 cd
Speelduur
1:47:01
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De tuinkabouter van meneer Bastiaans wordt gestolen door het kabouterbevrijdingsfront; Sneeuwwitje lost de diefstal op. Fictie en non-fictie wisselen elkaar af. Op zichzelf is het verhaal wel grappig qua thema (hoewel tuinkabouters, die liever in een bos zouden zijn?), maar de uitwerking gaat qua woordspelingen en humor wel erg over de hoofden van de kinderen heen, b.v. belastinggrappen, de jongens en de meisjes met de geitenwollen sokken hoeven geen brandnetelsoep meer, het ambtenaartype enz. Het verhaal is erg fragmentarisch en bevat onjuistheden zoals het beroep van meneer Bastiaans die eerst controleur is en later ineens inspecteur is geworden. De zwart-witillustraties zijn karikaturaal en meer op volwassenen gericht. De stijve kaft heeft een kleurige wel grappige illustratie. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Henri Van Daele

Henri van Daele (Zele, 15 november 1946 – Kalken, 20 december 2010) was een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

Van Daele studeerde pers- en communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent en werkte lange tijd als eindredacteur van het tijdschrift van de LBC. Sinds 1993 was hij voltijds schrijver.

Op 16-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste verhaal in de serie Vlaamse Filmpjes. Tijdens zijn studies schreef hij er nog een tiental en ook veel cursiefjes. Zo scherpte hij zijn pen. Uiteindelijk zou hij een indrukwekkend en gevarieerd oeuvre bij elkaar schrijven met meer dan 150 boeken voor kinderen en volwassenen. Vanaf 1976 werkte hij veel samen met illustrator Gregie De Maeyer.

Na een aantal avonturenverhalen en sprookjes begon hij in de jaren 80 met een reeks verhalen over zijn eigen kindertijd, die een kleurrijk beeld geven van het leven in een Vlaams dorp in de jaren 50. Hiermee was zijn naam voorgoed gevesti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties