Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ninja Timmy en de reis naar Sansoria

Henrik Tamm (auteur), Sophie Kuiper (vertaler)
+1
Ninja Timmy en de reis naar Sansoria
×
Ninja Timmy en de reis naar Sansoria Ninja Timmy en de reis naar Sansoria

Ninja Timmy en de reis naar Sansoria

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Alfred, de uitvinder van magisch speelgoed, ontvangt een noodkreet van zijn vroegere lerares. Het eiland Sansoria dreigt ten onder te gaan aan een vloek. Met een speciale duikboot gaan Ninja Timmy en zijn dierenvrienden met Alfred op weg naar Sansoria. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Magie, Vriendschap
Titel
Ninja Timmy en de reis naar Sansoria
Auteur
Henrik Tamm
Vertaler
Sophie Kuiper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Ninja Timmy och resan till Sansoria
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
216 p. : ill.
ISBN
9789044826036 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alfred ontvangt een vreemde brief die in code is geschreven. Omdat hij uitvinder is van magisch speelgoed, lukt het hem om de brief met een van zijn uitvindingen te ontcijferen. Op het briefje staat een noodkreet van Miss Vinderfelt, Alfreds vroegere lerares aan de Sansoria Hogeschool voor Leerlingen met een Magisch Talent: het eiland Sansoria dreigt ten onder te gaan aan een vloek. Alfred besluit haar te gaan helpen. De kat Ninja Timmy en zijn dierenvrienden spreken af dat ze hem bijstaan. Er wordt een speciale duikboot gebouwd om in te reizen. Het verhaal begint met een geheimzinnige proloog. Daarna volgen er achttien hoofdstukken zonder titel. Er zit een filmische sfeer in het fantasierijke verhaal, maar om de eerste hoofdstukken en de personages goed te kunnen plaatsen, is het beter om het eerste deel, 'Ninja Timmy en de gestolen lach'*, te hebben gelezen. Na de eerste drie hoofdstukken komt het verhaal op gang en wordt het pakkend. De fraaie illustraties zijn kleurig, fantasierij…Lees verder

Ninja Timmy en de reis naar Sansoria

Ninja Timmy beleeft, samen met zijn vrienden, opnieuw een spannend avontuur. Als Alfred op zekere dag een gecodeerde brief krijgt met een hulpkreet van zijn oude lerares Miss Vinderfelt, is dit de start van een nieuw verhaal. Het eiland waarop Miss Vinderfelt woont, is getroffen door een vreselijke vloek en heeft dringend hulp nodig. Alfred besluit een onderzeeër te bouwen, alleen hiermee kunnen ze Sansoria bereiken. Bij hun vertrek komt Matilda, het hoofdpersonage van een vorig avontuur, ongemerkt aan boord. Op hun reis door de woeste zee moeten ze stormen en heel wat gevaar trotseren. Aangekomen op het eiland ontdekken ze dat de administrateur, een vette aap, iedereen heeft betoverd met de hulp van een behekst boek. Niemand kan nog zelfstandig denken, niemand mag nog dansen, zingen of luisteren naar sprookjes ... Gelukkig is er nog Matilda, zij kan uiteindelijk de vrienden ter hulp komen.

Opnieuw een prachtig geïllustreerd boek waarin je kan wegdromen als in een magisc…Lees verder