Boek
Nederlands

Binkie

Henrike Wilson (auteur), Jet Quadekker (vertaler)
Het jonge hondje Binkie gaat stiekem alleen op avontuur. Het wordt een geweldige dag. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Weglopen, Opgroeien, Honden
Titel
Binkie
Auteur
Henrike Wilson
Vertaler
Jet Quadekker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Fiffikus
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789051164572 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Weglopen - Verdwalen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een avontuurlijke dag van het jonge hondje Binkie. Binkie moet, omdat hij nog klein is, aan de riem en mag zeker niet alleen op stap. Maar als hij een kater ziet, springt hij die achterna. Achtereenvolgens komt Binkie, na correct te zijn overgestoken op het zebrapad, in het park terecht bij de andere honden. Hij gaat achter duiven aan, eet uit de prullenbak, speelt met een schommel in de speeltuin, komt terecht in de poppenwagen van een meisje, en weer terug bij de andere honden. Dan wordt het langzaam donker… Prachtige gouache-achtige tekeningen over beide pagina’s en een leuk verhaal in een begrijpelijke tekst en aantrekkelijk lettertype, maken samen een prachtig prentenboek. Geschikt om diverse thema’s mee te bespreken, zoals: dierenliefde, avontuur, ontdekken en ontwikkelen. Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Binkie

Binkie, een kleine hond, wil de wereld veroveren, maar zijn baasje denkt er anders over. Op een dag breekt Binkie toch uit en gaat hij op avontuur. Hij ontdekt een nieuwe wereld en zijn nieuwsgierigheid drijft hem verder weg van huis. Hij ontmoet allerlei dieren groot en klein, zelfs baby's krijgen zijn aandacht. Wanneer hij moe en hongerig wordt, krijgt hij zin om naar zijn veilige plek terug te keren. Een verhaaltje dat heel wat gevoelens zou kunnen oproepen, ware het niet dat het hondje Binkie op een klein verwend kind lijkt. De illustraties zijn erg vlak en te karikaturaal om enige vorm van verbeelding op te wekken.


Suggesties