Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tropic of Capricorn

Henry Miller (auteur)
A story of sexual and spiritual awakening, Tropic of Capricorn shocked readers when it was published in 1939. A mixture of fiction and autobiography, it is the story of Henry V. Miller who works for the Cosmodemonic telegraph company in New York in the 1920s and tries to write the most important work of literature that was ever published. Tropic of Capricorn paints a dazzling picture of the life o
Titel
Tropic of Capricorn
Auteur
Henry Miller
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Penguin Books, 2015 | Andere uitgaves
298 p.
ISBN
9780141399140 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Henry Miller

Henry Miller (New York, 26 december 1891 – Los Angeles, 7 juni 1980) was een Amerikaans schrijver. Zijn bekendste werk is 'Tropic of Cancer' ('Kreeftskeerkring') uit 1934.

Biografie

Henry Millers jeugd speelt zich af in Brooklyn. Hij breekt zijn studie na twee maanden af en neemt verschillende baantjes aan. In 1917 trouwt hij met Beatrice Sylvas Wickens. Ze krijgen een dochter.

in 1920 komt Miller terecht bij de Western Union Telegraph Service, als personeelsmanager voor de bezorgdienst. Hij onderneemt pogingen om te schrijven maar vindt zichzelf op dit vlak (en de wereld in het algemeen) een grote mislukking, op kunst na. In een relatie met June Edith Smith Mansfield krijgt hij voldoende geld bij elkaar om in 1930 naar Parijs af te reizen, naar de 'beschaafde wereld'.

In Parijs heeft hij het niet makkelijk. Baantjes als "proof-reader" en de goedgunstigheid van zijn vrienden houden hem in leven. In 1931 schrijft h…Lees verder op Wikipedia