Titel
Dido and Aeneas
Componist
Henry Purcell 1659-1695
Uitvoerder
Raffaella Milanesi  (sopraan) Richard Helm  (bariton) Stefanie True  (sopraan) Iason Marmaras  (zangstem) Michela Antenucci  (zangstem) Coro Costanzo Porta  (koor) La Risonanza  (instrumentaal ensemble)
Dirigent
Fabio Bonizzoni 1965-
Uitgever
Challenge Classics, 2016
1 cd
Oorspr. opname
2016
Speelduur
01:15:54
Aantekening
Ook afspeelbaar als sacd
EAN
0608917273724
CDR
DCX6877
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Henry Purcell

Henry Purcell (Westminster, circa 1659 - Londen, 21 november 1695) was een Engelse componist van barokmuziek, wiens werk ook nu nog dikwijls wordt uitgevoerd en opgenomen. Zijn werk behoort tot het belangrijkste barokrepertoire. Hij was onder andere een leerling van de Engelse componist John Blow. Purcell schreef zowel kerkmuziek, toneelmuziek en instrumentale werken als liederen en (semi-)opera's. Henry was een zoon van hetzij Henry, hetzij Thomas Purcell, twee broers die beiden lid waren van de Chapel Royal, het koninklijk muziekensemble.

John Blow

Zijn werk vertoont een interessante versmelting van de oude Elizabethaanse koortraditie met 'nieuwe' Franse en Italiaanse invloeden. Purcell werd getraind als koorknaap in de Chapel Royal ten tijde van de Restoration onder koning Charles II, waar hij les kreeg van kapitein Henry Cooke, de jong gestorven Pelham Humfrey en John Blow. Met Blow had hij een levenslange vriendschapsband. …Lees verder op Wikipedia