Boek
Nederlands

Bitcoin & Blockchain : de ontregelende opmars van cryptocurrency's

Bitcoin & Blockchain : de ontregelende opmars van cryptocurrency's

Uitleg van de digitale munt Bitcoin, de voor-en nadelen daarvan, de wijze waarop je Bitcoins kunt verwerven en de daarbij behorende blockchaintechnologie.
Onderwerp
Bitcoins, Cryptovaluta
Titel
Bitcoin & Blockchain : de ontregelende opmars van cryptocurrency's
Auteur
Herbert Blankesteijn
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Lenthe Publishers, 2018
172 p. : ill.
ISBN
9789075458930 (paperback)
Plaatsingssuggestie
345.1 (SISO) Geld ; Geld (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bitcoin is de bekendste van de vele digitale munten. Met de blockchaintechnologie wordt de bitcoin aangemaakt en geadministreerd zonder overheidstoezicht. Het blockchain-programma heeft ingebouwde niveaus voor het totale aantal bitcoins en het tempo van aanmaak. De auteur laat de ontstaansgeschiedenis zien van de bitcoin en zijn geheimzinnige ontwikkelaar of ontwikkelaars. Tevens wordt de koersvorming uitgelegd en de wilde koerssprongen. Bij de behandeling van de blockchaintechnologie is er veel aandacht voor de veiligheid en de wijze van administreren. Ten slotte wordt ingegaan op welke wijze een particulier de bitcoin kan kopen. Hoewel de schrijver enthousiast is over de mogelijkheden van de bitcoin en sommige andere digitale munten, geeft hij duidelijk valkuilen en risico's aan. Het boek heeft een heldere opmaak met korte paragrafen. Geïllustreerd met enkele decoratieve zwart-wittekeningen.

Over Herbert Blankesteijn

Herbert Blankesteijn (Utrecht, 1958) is een Nederlandse journalist die zich heeft gespecialiseerd in het internet. Hij is tevens voorvechter van auteursrechten van freelance-journalisten.

Hij is de zoon van Hans Blankesteijn, theoloog, radiojournalist en kunstkenner alsmede de kleinzoon van de Doetinchemse onderwijzer Gijsbertus Blankesteijn. Zijn grootouders van moeders zijde waren oorspronkelijk afkomstig uit het Noord-Hollandse Landsmeer. Gerrit Blees en Grietje Blees-Dobber hadden een winkel in kantoorartikelen en speelgoed in Utrecht.

In 1982 begon hij als wetenschapsjournalist nadat hij natuurkunde had gestudeerd. Naast zijn activiteiten voor de schrijvende pers is hij ook werkzaam voor radio en televisie. Voor televisie is hij onder meer bijna tien jaar een van de regisseurs van Het Klokhuis geweest en presenteerde hij diverse voorlichtingsprogramma's voor Teleac/NOT.

Blankesteijn schrijft in onder meer NRC Handelsblad, Intermedia…Lees verder op Wikipedia