Boek
Nederlands

NL digitaal : over big data, cybercrimes en virtual reality

+1
NL digitaal : over big data, cybercrimes en virtual reality
×
NL digitaal : over big data, cybercrimes en virtual reality NL digitaal : over big data, cybercrimes en virtual reality

NL digitaal : over big data, cybercrimes en virtual reality

Hoe werken smartphones en sociale media en wat is de invloed ervan op de maatschappij? Overzicht van de ontwikkelingen in de digitale wereld met ook aandacht voor o.a. cyberpesten, veilig internetten en bloggen. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
NL digitaal : over big data, cybercrimes en virtual reality
Auteur
Herbert Blankesteijn
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hilversum]: Fontaine Uitgevers, copyright 2016
240 p. : ill.
ISBN
9789059567191 (hardback)
Plaatsingssuggestie
520.7 (SISO) Samenleving ; Informatiemaatschappij (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rijk geïllustreerde uitgave waar in vijftig korte hoofdstukken de ontwikkeling van de digitale wereld thematisch wordt beschreven, vanaf de ontdekking van de transistor in 1947, gebruik van de personal computer vanaf 1970 en de start van internet in 1993. Elk hoofdstuk opent met een (collageachtige) kleurenfoto of andere illustratie die nieuwsgierig maakt. De vrij omvangrijke teksten in alinea's belichten het deelonderwerp vanuit diverse kanten. De maatschappelijke veranderingen die door de informatietechnologie optreden, komen ruimschoots aan bod. Het boek maakt zowel volwassenen als jongeren bewust van een wereld in verandering. Het laat de oudere lezer kennis maken met weinig bekende aspecten van de ict en het toont jongeren de ontwikkelingen in vijftig jaar. Door de thematische ordening zijn hoofdstukken afzonderlijk te lezen en kan de lezer 'zappen'. Opmaak, tekst en de vele, ook paginagrote, illustraties maken het plezierig om te lezen voor een breed publiek. De vijf pagina's in…Lees verder

Over Herbert Blankesteijn

Herbert Blankesteijn (Utrecht, 1958) is een Nederlandse journalist die zich heeft gespecialiseerd in het internet. Hij is tevens voorvechter van auteursrechten van freelance-journalisten.

Hij is de zoon van Hans Blankesteijn, theoloog, radiojournalist en kunstkenner alsmede de kleinzoon van de Doetinchemse onderwijzer Gijsbertus Blankesteijn. Zijn grootouders van moeders zijde waren oorspronkelijk afkomstig uit het Noord-Hollandse Landsmeer. Gerrit Blees en Grietje Blees-Dobber hadden een winkel in kantoorartikelen en speelgoed in Utrecht.

In 1982 begon hij als wetenschapsjournalist nadat hij natuurkunde had gestudeerd. Naast zijn activiteiten voor de schrijvende pers is hij ook werkzaam voor radio en televisie. Voor televisie is hij onder meer bijna tien jaar een van de regisseurs van Het Klokhuis geweest en presenteerde hij diverse voorlichtingsprogramma's voor Teleac/NOT.

Blankesteijn schrijft in onder meer NRC Handelsblad, Intermedia…Lees verder op Wikipedia