Boek
Nederlands

Vertrouw ons nou maar : opkomst en ondergang van de stemcomputer

+1
Vertrouw ons nou maar : opkomst en ondergang van de stemcomputer
×
Vertrouw ons nou maar : opkomst en ondergang van de stemcomputer Vertrouw ons nou maar : opkomst en ondergang van de stemcomputer

Vertrouw ons nou maar : opkomst en ondergang van de stemcomputer

Historische analyse van de invoering van stemcomputers in Nederland en de redenen waarom deze in 2007 weer werden afgeschaft.
Titel
Vertrouw ons nou maar : opkomst en ondergang van de stemcomputer
Auteur
Herbert Blankesteijn
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Boom, © 2016
229 p.
ISBN
9789089538512 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Nederland 337 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een tijd waarin mensen graag snel informatie tot zich nemen, is het lezen van een boek over een non-issue als 'de stemcomputer' vermoeiend. Toch slaagt technoloog Herbert Blankesteijn (1958) erin om over dit onderwerp een boek te schrijven en uitgegeven te krijgen. In Nederland hebben we de stap terug van de stemcomputer naar het rode potlood lijdzaam ondergaan. Niemand weet nog dat actiegroep 'Wij Vertrouwen Stemcomputers Niet' (WVSN) hiervoor verantwoordelijk was. Wat ging er mis met de stemcomputer en waarom is de oorzaak ervan in deze gedigitaliseerde tijd nog niet aangepakt? Hoe gaat dit in het buitenland? Wat was de rol van het TNO? En in hoeverre werkt het stemmen met een potlood meer transparant? Het geeft tevens een beeld van de moeilijke besluitvorming in ons land. Blankesteijn maakt er met dit semi-wetenschappelijke boek een overzichtelijk, misschien wat te uitvoerig, maar zeer gedocumenteerd geheel van. Hij raadpleegde talloze betrokkenen, instanties en bedrijven, in h…Lees verder

Over Herbert Blankesteijn

Herbert Blankesteijn (Utrecht, 1958) is een Nederlandse journalist die zich heeft gespecialiseerd in het internet. Hij is tevens voorvechter van auteursrechten van freelance-journalisten.

Hij is de zoon van Hans Blankesteijn, theoloog, radiojournalist en kunstkenner alsmede de kleinzoon van de Doetinchemse onderwijzer Gijsbertus Blankesteijn. Zijn grootouders van moeders zijde waren oorspronkelijk afkomstig uit het Noord-Hollandse Landsmeer. Gerrit Blees en Grietje Blees-Dobber hadden een winkel in kantoorartikelen en speelgoed in Utrecht.

In 1982 begon hij als wetenschapsjournalist nadat hij natuurkunde had gestudeerd. Naast zijn activiteiten voor de schrijvende pers is hij ook werkzaam voor radio en televisie. Voor televisie is hij onder meer bijna tien jaar een van de regisseurs van Het Klokhuis geweest en presenteerde hij diverse voorlichtingsprogramma's voor Teleac/NOT.

Blankesteijn schrijft in onder meer NRC Handelsblad, Intermedia…Lees verder op Wikipedia