Dansfilm waarin Ren McCormick en zijn vrienden zich verzetten tegen de bekrompen sfeer in hun woonplaats, waar dansen verboden is.
Titel
Footloose
Regisseur
Herbert Ross
Acteur
Kevin Bacon Lori Singer Dianne Wiest John Lithgow
Scenarist
Dean Pitchford
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Home Entertainment, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
1984
Speelduur
ca. 103 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, IJslands, Italiaans, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Sloveens, Spaans, Zweeds, Turks
EAN
8714865557525
CDR
HFD0307

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse dansfilm uit 1984 van Herbert Ross, met Kevin Bacon, Lori Singer en John Lithgow. Stadsjongen Ren McCormick komt terecht in een bekrompen stadje in het Midwesten van de Verenigde Staten waar dansen en daarmee alle plezier van de jeugd verbannen is. Ren en zijn vrienden komen hier tegen in verzet. De Speelfilmencyclopedie is niet erg enthousiast: 'Door zijn spontane vertolking weet Bacon het middelmatige scenario een beetje op te krikken. De film had lang niet zoveel succes als zijn voorlopers Saturday night fever* en Staying alive*.' De film bevat een aantal top 10-hits waaronder Footloose, Dancing in the streets, Let's hear it for the boy, Holding out for a hero. De dvd bevat geen extra's.

Over Herbert Ross

Herbert David Ross (New York, 13 mei 1927 - aldaar, 9 oktober 2001) was een Amerikaans filmregisseur en -producent. Voor zijn film The Turning Point werd hij in 1977 genomineerd voor zowel de Academy Award voor beste film als voor die voor beste regisseur. Hiervoor won hij daadwerkelijk een Golden Globe, terwijl hij datzelfde jaar een Premi David di Donatello voor beste regisseur kreeg voor de romantische komedie The Goodbye Girl.

Na de televisiefilm Wonderful Town (1958) maakte Ross in 1969 zijn regiedebuut op het witte doek met Goodbye, Mr. Chips, een remake van de gelijknamige film uit 1939. Het bleek de eerste van 24 filmtitels die Ross als regisseur achter zijn naam schreef. Daarin liet hij verschillende acteurs meer dan eens een hoofdrol spelen, zoals Barbra Streisand, Walter Matthau en Steve Martin. Bij het maken van zijn vijfde rolprent The Last of Sheila, bemoeide Ross zich voor het eerst ook met de productiekant van het fil…Lees verder op Wikipedia

Suggesties