Strip
Nederlands

De 7 kristallen bollen

Hergé (auteur)
+1
De 7 kristallen bollen
×
De 7 kristallen bollen De 7 kristallen bollen

De 7 kristallen bollen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De 7 kristallen bollen
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les 7 boules de cristal
Uitgever
Doornik: Casterman, 1997 | Andere uitgaves
61 p. : ill.
ISBN
9789030325079 (paperback) 90-303-2507-0 (paperback) 90-303-2761-8

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze facsimile uitgave van de oorspronkelijke editie (1948) toont aan dat Hergé een meestertalent was (en blijft) in de stripwereld. De Klare Lijn-stijl van Hergé blijft nog steeds boeien. En hoe ingenieus zijn scenario's wel waren kan je o.m. vaststellen bij het herlezen van deze stripklassieker.

In De 7 kristallen bollen ontdekken een aantal etnografen tijdens een expeditie in Peru en Bolivië een mummie van een Incakoning. Na verloop van tijd worden de expeditieleden een voor een getroffen door een geheimzinnige kwaal. In hun nabijheid worden kristallen scherfjes aangetroffen. Uiteraard raakt Kuifje in dit avontuur betrokken en gaat hij op onderzoek uit. Meer speurwerk en de oplosssing van het raadsel vind je in het vervolgdeel, De zonnetempel [Jan Geeraerts]
Herdruk van het dertiende Kuifje-avontuur dat in 1948 voor het eerst in albumvorm verscheen. Het verhaal speelt zich af in Kuifjes woonplaats waar de leden van een expeditie in Peru door een geheimzinnige slaapziekte overvallen worden. De ontvoering van professor Zonnebloem zet Kuifje op een spoor, maar het verhaal wordt middenin afgebroken om voortgezet te worden in het album 'De Zonnetempel'*. Spanning, goed gedoseerde humor en uitstekend tekenwerk zijn de niet onbescheiden kenmerken van de reeks 'Kuifje'. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal niet hoorbaar. In …Lees verder op Wikipedia