Zo dom als Albert Einstein

Herman Brusselmans (auteur), Tom Meeus (verteller)
De auteur laat z’n licht schijnen over de wereld van het amateurtoneel. Een vereniging uit Gent speelt een stuk van een Nederlander, heeft daarbij voor een van de rollen een acteur nodig die kan drummen, maar vindt die niet in eigen rangen. Onverwacht stuiten ze op een bekend persoon die hen, op z’n eigen manier, uit de brand kan helpen.
Onderwerp
Amateurtoneel
Titel
Zo dom als Albert Einstein
Auteur
Herman Brusselmans
Verteller
Tom Meeus  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
6:19
Oorspr. uitgever
Prometheus
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De plot van dit boek van Herman Brusselmans (1957) - volgens de omslag goed voor ‘reeds meer dan vijfenzeventig romans’ - behelst losjesweg de bemoeienis van twee acteurs en een actrice met de opvoering van een toneelstuk genaamd ‘Het libido van de slappe lul’ in Gent. Daaromheen cirkelen dan nog een echtpaar uit Drongen dat toevallig juist in Gent op bezoek is, en de auteur zelf en zijn vriendin Dolly. Deze korte beschrijving is echter misleidend, want de plot is feitelijk niet meer dan een kapstok voor alle grapjes, overdenkingen, flauwekul in de breedste zin des woords, absurdistische biografietjes, beschimpingen met veel schuttingtermen, zijpaadjes en anekdotes die de schrijver uit zijn duim heeft kunnen zuigen. Er is verder geen zin, diepere bedoeling, betekenis of relevantie in het verhaal te vinden, en de flaptekst van het boek die suggereert dat het hier gaat om ‘flarden van tragiek’ zal wel ironisch zijn. Hoogstens aangeraden voor wie bekend is met Brusselmans' meligheid en z…Lees verder

Over Herman Brusselmans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Herman Frans Martha Brusselmans (Hamme, 9 oktober 1957) is een Belgisch schrijver en columnist.

Als veelschrijver brengt hij meestal twee boeken per jaar uit en zijn oeuvre omvat in 2022 85 boeken.

Biografie

Brusselmans werd geboren in Hamme, Oost-Vlaanderen. Midden jaren zeventig was hij een verdienstelijk voetballer. Hij speelde linksbuiten bij SK Berlare, Vigor Hamme en de UEFA-junioren (min 18-jarigen) van Sporting Lokeren. Bij deze laatste speelde hij onder trainer Leon Nollet samen met latere profvoetballers Raymond Mommens, Alex Querter en Marc Verbruggen. In 1975 ging Brusselmans Germanistiek studeren aan de Universiteit van Gent. In 1978 koos hij voluit voor literatuur. Hij is sinds 2004 coach bij De Woody's, een minivoetbalclub die hij noemde naar zijn overleden hond Woody. In 1980 studeerde hij af en ging aan de slag in een Brusselse bibliotheek van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening.

Datzelfd…Lees verder op Wikipedia