Zomerhuis met zwembad

Herman Koch (auteur), Marian Hoefnagel (bewerker)
Een arts begaat een medische fout, die misschien geen fout is, maar opzet. Bewerking in eenvoudig Nederlands met korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Ethiek, Wraak
Titel
Zomerhuis met zwembad
Auteur
Herman Koch
Bewerker
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2011
160 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086961290 (paperback)
TPL Leesboeken

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marc Schlosser is de huisarts van Ralph Meier. Daarnaast wordt de relatie tussen beide gezinnen van dien aard, dat samen optrekken in de vakantie bijna een must wordt. Met de nodige twijfel wordt de relatie tussen de volwassenen en de kinderen wel erg close. Als Ralph overlijdt (voor Marc niet geheel onverwacht), is het de vraag of het Medisch Tuchtcollege de juiste gang van zaken kan achterhalen. Een eigentijds verhaal in de serie 'Leeslicht'. Deze boeken kenmerken zich door een vereenvoudiging van de taal, korte hoofdstukken en zinnen. Zo is het ook voor volwassenen die het lezen niet goed machtig zijn, mogelijk om van moderne volwassen verhalen te genieten. De vorm is vereenvoudigd, de inhoud blijft. Het geheel blijft hier absoluut prettig en vloeiend leesbaar, niet onnatuurlijk of kinderlijk. Met korte verklarende woordenlijst van in het verhaal voorkomende begrippen. Duidelijke druk. Voorzien van het Keurmerk Makkelijk Lezen. B1.

Over Herman Koch

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Herman Huibert Koch (Arnhem, 5 september 1953) is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. Als acteur is Koch vooral bekend van de televisieserie Jiskefet.

Biografie

Koch werd geboren in Arnhem en verhuisde met zijn ouders op zijn tweede naar Amsterdam-Zuid. Zijn middelbare school begon hij op het Montessori Lyceum, en hij werd aldaar wegens wangedrag verwijderd.

Hij is bekend als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet. Ook is hij schrijver van romans, korte verhalen en hij is columnist voor onder andere de Volkskrant. In de jaren 80 maakte hij sketches en parodieën voor het radioprogramma Borát, die hijzelf in een interview in NRC Handelsblad omschreef als 'interviews met mezelf'. In 2005 schreef hij het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij is getrouwd met schrijfster Amalia de Tena. Samen hebben zij een zoon…Lees verder op Wikipedia