E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De zwarte handel

'De trans-Atlantische slavernij werd wel afgeschaft, maar raakte nooit geheeld. Voor veel nazaten van de slaven begint de historische afrekening nu pas.' - HERMAN PORTOCARERO De manier waarop George Floyd aan zijn einde kwam, de Black Lives Matter-beweging, de zwarte rapcultuur zijn voor oud diplomaat Herman Portocarero allemaal verbonden met structureel racisme. Op basis van zijn talloze ontmoet
Onderwerp
Slavernij, Racisme
Titel
De zwarte handel
Auteur
Herman Portocarero
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Standaard Uitgeverij - Algemeen, 2021
1 digitaal bestand
ISBN
9789460416675
CloudLibrary
af3m1a89
Plaatsingssuggestie
313.1 (SISO) Racisme (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Herman Portocarero

Herman Portocarero (Sint-Katelijne-Waver, 6 januari 1952) is een Belgische schrijver en diplomaat.

Diplomaat

Na zijn studies rechten aan de Ufsia werkte Herman Portocarrero als stagiair-advocaat aan de Antwerpse balie. In 1978 ging hij in Parijs bij de UNESCO aan de slag maar amper een jaar later vervoegde de polyglot het Belgische diplomatieke korps in Addis Abeba, Ethiopië.

Na een tweede diplomatieke missie (Jamaica) was hij van 1985 tot 1989 eerste secretaris van de Belgische delegatie bij de Verenigde Naties in New York, een instelling die hij opnieuw zou vervoegen in de periode 1992-1995. Herman Portocarero staat aan de basis van het verdrag tegen het gebruik van anti-persoonsmijnen.

In 1988 en de twee daaropvolgende jaren onderbrak hij zijn diplomatieke loopbaan voor respectievelijk een sabbatsjaar in Andalusië en een adviseursrol voor Artsen Zonder Grenzen in Soedan en Nicaragua.

Terug in Brussel was …Lees verder op Wikipedia