Arianne en Charlot (17) zijn beste vriendinnen sinds Charlot, na haar adoptie uit Nigeria, bij Arianne in de klas kwam. Ze doen alles samen, tot er iets gebeurt wat hun vriendschap in gevaar brengt.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Arianne & Charlot
Auteur
Herman Van Campenhout
Concept
Lotte Van Campenhout
Verteller
Christine Haegeman  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
3:17
Oorspr. uitgever
Bakermat
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Arianne en Charlot (beiden 17) zijn beste vriendinnen vanaf het moment dat Charlot (geadopteerd, Nigeria) bij Arianne in de klas kwam. Ze hebben dezelfde hobby’s en gaan samen zingen in een bandje, dat ze Black & White noemen. Als het zomer is, gaan ze met de band vakantie vieren in Zweden; met z’n zessen in een minibus. Dan verandert plotseling alles. Zal de vriendschap toch voor altijd kunnen duren? Verhaal met flashbacks (onder andere over het verleden van Charlot) dat verschillende thema’s kort aanroert, zoals vriendschap, liefde, homofilie, handicaps en dood. Deze thema's blijven aan de oppervlakte. Wisselend perspectief. Gedrukt in een ruime bladspiegel. Typisch Belgische situaties betreffende scholen en liedjes. Tweede boek uit de serie 'BFF'* met verschillende hoofdpersonen. De Vlaamse auteur (1943) heeft circa 35 titels op z’n naam. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Herman Van Campenhout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ken Motmans

Herman Van Campenhout (Meise, 17 december 1943) is een Belgisch schrijver van jeugdliteratuur.

Hoewel zijn ouders het niet breed hadden, mocht hij van hen toch studeren en blijven leren. Van Campenhout heeft de lerarenopleiding Nederlands gedaan en daarnaast heeft hij ook nog geschiedenis en godsdienst gestudeerd. Jarenlang heeft hij als leraar Nederlands en Godsdienst op een middelbare school gewerkt: van 1968 t/m 1998. Op dit moment is hij fulltime schrijver.

Prijzen

In 2001 kreeg Van Campenhout de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Limburg voor het boek Lentel, over een meisje dat met de jeugdrechter in aanraking komt en op een dag verdwenen is. Het boek is geïnspireerd op de gebeurtenissen rondom Marc Dutroux, de moordenaar van vier Belgische meisjes. In 2003 kreeg Van Campenhout de Prijs van de Kinderjury voor het boek De stille soldaat. De hoofdprijs was genomineerd voor de Kinderjury 2006. Van Camp…Lees verder op Wikipedia