Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ferguut

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De boerenjongen Ferguut wil heel graag ridder worden aan het hof van koning Arthur. Hij is dan ook dolgelukkig als ridder Walewein hem in dienst neemt. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Arthurverhalen
Titel
Ferguut
Bewerker
Herman Van Campenhout
Uniforme titel
Ferguut
Taal
Nederlands
Uitgever
Waasmunster: Abimo, 2003 | Andere uitgaven
160 p.
ISBN
90-59320-63-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als een roofridder het land onveilig maakt en dorpen leegplundert, stuurt Koning Arthur zijn ridders van de Ronde Tafel erop af. Zo ook ridder Walewein, die op zijn zoektocht kennismaakt met Ferguut, een boerenjongen. Deze wil zo graag ridder worden, dat Walewein hem als schildknaap in dienst neemt. Ferguut blijkt een dappere jongen die het land van Koning Arthur tweemaal een dienst bewijst, waardoor hij uiteindelijk zijn grote droom, ridder worden, in vervulling ziet gaan. Populaire versie van het bekende ridderverhaal met veel dialogen en actie, waardoor het verhaal vlot leest en de spanning gehandhaafd blijft. Geschikt voor liefhebbers van ridderverhalen vanaf ca. 12 jaar. Jammer genoeg bevat de tekst veel drukfouten.

Over Herman Van Campenhout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ken Motmans

Herman Van Campenhout (Meise, 17 december 1943) is een Belgisch schrijver van jeugdliteratuur.

Hoewel zijn ouders het niet breed hadden, mocht hij van hen toch studeren en blijven leren. Van Campenhout heeft de lerarenopleiding Nederlands gedaan en daarnaast heeft hij ook nog geschiedenis en godsdienst gestudeerd. Jarenlang heeft hij als leraar Nederlands en Godsdienst op een middelbare school gewerkt: van 1968 t/m 1998. Op dit moment is hij fulltime schrijver.

Prijzen

In 2001 kreeg Van Campenhout de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Limburg voor het boek Lentel, over een meisje dat met de jeugdrechter in aanraking komt en op een dag verdwenen is. Het boek is geïnspireerd op de gebeurtenissen rondom Marc Dutroux, de moordenaar van vier Belgische meisjes. In 2003 kreeg Van Campenhout de Prijs van de Kinderjury voor het boek De stille soldaat. De hoofdprijs was genomineerd voor de Kinderjury 2006. Van Camp…Lees verder op Wikipedia