Boek
Nederlands

Winnaar in Olympia

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Terwijl Leandros en zijn vrienden trainen voor de Olympische Spelen, worden ze opgeroepen om in Selinoes, een voormalige kolonie van hun stad Megara, te gaan vechten. Dat is een tegenvaller die hun trainingsprogramma op de helling zet. Toch vertrekken ze met het leger. Onderweg vernemen ze echter dat ze in een hinderlaag zijn gelokt. Er is helemaal geen oorlog in Selinoes!
Titel
Winnaar in Olympia
Auteur
Herman Van Campenhout
Taal
Nederlands
Uitgever
Waasmunster: Abimo, 2004 | Andere uitgaven
119 p.
ISBN
90-59321-35-9 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie atleten uit Megara redden als soldaat hun stad van een Atheense hinderlaag. Een van hen blijkt een verrader, die als vertegenwoordiger van Athene nog eens geconfronteerd wordt met zijn ex-landgenoten op de spelen van Olympia. Leandros uit Megara, de grote kampioen, zet hij wel aan het denken over de dictatuur in zijn stad. Leandros ontketent er vervolgens een opstand en bevrijding. Een intrige vol kansen op spanning, avontuur en verwikkelingen wordt wel erg rechtlijnig verteld. Houterig Nederlands maakt het er niet beter op.De mogelijkheden worden door gebrek aan karakteruitdieping, aan geheimzinnigheid, aan kleur, bepaald niet uitgebuit. Woorden en tijdgebonden gegevens worden in voetnoten verklaard. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Herman Van Campenhout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ken Motmans

Herman Van Campenhout (Meise, 17 december 1943) is een Belgisch schrijver van jeugdliteratuur.

Hoewel zijn ouders het niet breed hadden, mocht hij van hen toch studeren en blijven leren. Van Campenhout heeft de lerarenopleiding Nederlands gedaan en daarnaast heeft hij ook nog geschiedenis en godsdienst gestudeerd. Jarenlang heeft hij als leraar Nederlands en Godsdienst op een middelbare school gewerkt: van 1968 t/m 1998. Op dit moment is hij fulltime schrijver.

Prijzen

In 2001 kreeg Van Campenhout de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Limburg voor het boek Lentel, over een meisje dat met de jeugdrechter in aanraking komt en op een dag verdwenen is. Het boek is geïnspireerd op de gebeurtenissen rondom Marc Dutroux, de moordenaar van vier Belgische meisjes. In 2003 kreeg Van Campenhout de Prijs van de Kinderjury voor het boek De stille soldaat. De hoofdprijs was genomineerd voor de Kinderjury 2006. Van Camp…Lees verder op Wikipedia