1942 : het jaar van de stilte

Herman Van Goethem (auteur), Pol Cuvelier (verteller)
Het jaar van de stilte is niet zomaar de reconstructie van een vergeten oorlogsjaar. Het biedt een nieuw verklaringsmodel over de Tweede Wereldoorlog, een model dat vragen oproept die veel verder reiken dan het inktzwarte 1942. Op de achtergrond van dit verhaal beschrijft de auteur zijn zoektocht naar het verleden, naar de verwerking en ontkenning van wat toen kon gebeuren.
1942 : het jaar van de stilte
Herman Van Goethem
Verteller
Pol Cuvelier  (inlezer)
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
Oorspr. uitgever
Polis
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man
Antwerpen Antwerpen 938.1 (SISO)

Andere formaten:

Over Herman Van Goethem

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Polla ta deina

Herman Van Goethem (Mortsel, 1958) is een Belgisch historicus, jurist en hoogleraar. Van Goethem is vooral bekend om zijn boeken over de politieke geschiedenis van België en om zijn rol in museum Dossin Kazerne. Sinds oktober 2016 is Van Goethem rector van de Universiteit Antwerpen.

Levensloop

Afkomst en opleiding

Herman Van Goethem studeerde Rechten aan de Universiteit Antwerpen (Ufsia en UIA) en Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen (Ufsia) en aan de KU Leuven. Hij promoveerde in Antwerpen in 1987 tot doctor in de Rechten. Hij is de kleinzoon van Antoon Van Goethem, VNV-oorlogsburgemeester in Burcht, die tijdens de bezetting in zijn gemeente medeverantwoordelijk was voor de deportatie van communisten en verzetslieden; na de oorlog werd hij bij verstek ter dood werd veroordeeld.

Herman Van Goethem is gehuwd met een dochter van Louis Meerts, van 1949 tot 1985 hoofdredac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties