Zes tragikomische, surrealistische en absurdistische verhalen waarin telkens drie personages met elkaar worden geconfronteerd in een penibele situatie.
Titel
Clinch / regie Herwig Ilegems ; scenario Herwig Ilegems ... [e.a.]
Regisseur
Herwig Ilegems
Acteur
Roy Aernouts Wim Helsen Nico Sturm
Taal
Nederlands
Uitgever
Canvas, [2016]
2 dvd-video's : z/w
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 160 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5051083107181

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zesdelige tragikomische, surrealistische en absurdistische Vlaamse tv-reeks uit 2016 van op zichzelf staande verhalen waarin telkens drie personages met elkaar worden geconfronteerd. Het noodlot brengt hen samen in een penibele situatie waarin ze volledig op elkaar zijn aangewezen. Maar dat maakt de zaak alleen maar erger. Elke aflevering draait om één locatie, één situatie: een auto-ongeluk, een rondleiding in een woning die te koop staat, een veel te lange rijles, een te grote ziekenhuiskamer, een lift die vastzit en een dak als springplank om de werkelijkheid te ontvluchten. De serie is in zwart-wit, wat het bij voorbaat al opvallend maakt. Roy Aernouts, Wim Helsen en Nico Sturm spelen de hoofdrollen. Humo.be (24-2-'16) ziet een heerlijk trio acteurs dat zit 'komisch, bijna vrolijk, garen te spinnen bij de tekortkomingen van onze soort', en geeft 3,5 ster. 6 afleveringen van ca. 25 minuten.

Over Herwig Ilegems

Herwig Ilegems (Turnhout, 4 augustus 1962) is een Vlaams acteur. Door zijn rol als nieuwsgierige buurman Herman in de televisieserie Van vlees en bloed steeg in 2009 zijn bekendheid.

Herwig Ilegems studeerde aan de Studio Herman Teirlinck. Volgde een theaterloopbaan bij onder andere de gezelschappen Sandberg, Theater Theater, Het Gevolg, Het Toneelhuis, de Roovers en Comp.Marius. Van 1998 tot 2002 baarde zijn medewerking aan De Smerige Trilogie heel wat persaandacht. Recente producties waaraan hij meewerkte waren All my sons, Le dindon en Wintervögelchen.

Privé

Herwig Ilegems is de oudere broer van actrice Bieke Ilegems en journalist Danny Ilegems. Hij is de partner van actrice Elke Dom.

Overzicht

Televisie

Hoofdrollen