Boek
Nederlands

Het grote kerstverhalen boek : een schat aan feestelijke verhalen

+1
Het grote kerstverhalen boek : een schat aan feestelijke verhalen
×
Het grote kerstverhalen boek : een schat aan feestelijke verhalen Het grote kerstverhalen boek : een schat aan feestelijke verhalen

Het grote kerstverhalen boek : een schat aan feestelijke verhalen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met zes prentenboekverhalen over Kerstmis, waarin een of meer jonge dieren de hoofdrol spelen. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Titel
Het grote kerstverhalen boek : een schat aan feestelijke verhalen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A treasury of festive stories
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2008
173 p. : ill.
ISBN
9789059208353
Plaatsingssuggestie
Kerstmis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De cover van Het grote kerstverhalen boek is getooid met glinsterende, zilveren sneeuwvlokken; terwijl de slee van de Kerstman door de lucht vliegt. De tussenbladen bevatten niets dan sneeuw en op de titelbladzijde wijst een feestelijke met sterrendiadeem getooide poes de weg naar een vrolijk kerstfeest.

In 'Ik heb de kerstman gezien!' doet een kleine beer er alles aan om de Kerstman te zien. Het leidt tot een leuk verhaal dat het geheim van de Kerstman niet prijs geeft. De heldere, grappige illustraties bevatten leuke details en stralen de warme sfeer uit die typisch is voor de donkere dagen rond Kerstmis. In 'Voorzichtig, Kerstman!' beleeft de Kerstman een heleboel avonturen om de cadeautjes te verzamelen die per ongeluk uit de arrenslee gevallen zijn. Daarna moet hij ook nog zijn vriendje kleine muis redden met de hulp van bevriende dieren. De illustraties brengen schwung in het verhaal; heldere kleuren, herkenbare cadeautjes, dieren en een opa-achtige Kerstman maken …Lees verder
Het principe van verschillende prentenboeken in een band blijkt goed te werken. Na eerder 'Het grote voorleesboek' en ook 'Het grote droomverhalenboek' is er nu een verzamelbundel waarin zes verschillende prentenboeken rond het thema Kerst zijn gebundeld. In sommige verhalen komt de Kerstman daadwerkelijk voor, in andere verhalen blijft de Kerstman buiten beeld en blijft het een vrij oorspronkelijk dierenverhaal, waarbij het enig kerstkenmerk het kerstcadeau of een sneeuwpop is. De verhalen zijn van verschillende gerenommeerde kinderboekenauteurs en -illustratoren als Julie Sykes en Jane Chapman. Het formaat is royaal en het omslag is licht gewatteerd, wat prettig aanvoelt. Aantrekkelijk kerstprentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.