Grenzeloos : samen sterke verhalen vertellen

Het Lezerscollectief (samensteller), Dirk De Wachter (inleider), Mustafa Kör (nawoord)
Bundel met verhalen en gedichten uit de Nederlandstalige en wereldliteratuur, geselecteerd door Het Lezerscollectief om met leesgroepen zonder grote leesvaardigheid de literatuur hardop te lezen.
Titel
Grenzeloos : samen sterke verhalen vertellen
Samensteller
Het Lezerscollectief
Inleider
Dirk De Wachter 1960-
Nawoord
Mustafa Kör
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2020
343 p.
ISBN
9789460018473 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze bundel zijn prachtige korte verhalen en gedichten verzameld uit de wereldliteratuur van o.a.: Aidan Chambers, Maeve Binchy, Charles Bukovski, Heinrich Böll, Franz Kafka, Soseki Natsume, Edith Wharton, J.M.A. Biesheuvel, Elisabeth Stout, Eva Gerlach en Remco Campert. Ze zijn geselecteerd door het Lezerscollectief, een netwerk van leesbegeleiders in Vlaanderen. Er is veel te genieten voor de lezer alleen, maar de bundel kan ook worden gebruikt in leesgroepen, bijvoorbeeld in de leesgroepen zoals die bedacht zijn door het Lezerscollectief. Deze leesgroepen zijn gebaseerd op het principe van Shared Reading van prof. Jane Davis: 'Een methode van sociaal lezen waar mensen in kleine groepjes samenkomen en iemand een stuk literatuur hardop leest, waarna de aanwezigen het kunnen bespreken’. Gericht op hardop lezen met groepen lezers die niet vanzelfsprekend beschikken over een grote leesvaardigheid. De achterliggende filosofie is dat hardop lezen helpt om je de wereld te verbeelden. Me…Lees verder

Over Het Lezerscollectief

Het Lezerscollectief is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk met maatschappelijke zetel in Antwerpen en vormingsinitiatieven in Affligem. Het Lezerscollectief is een lerend netwerk van leesbegeleiders in Vlaanderen, Brussel en Nederland die Samen Lezen in voornamelijk kwetsbare doelgroepen. Samen Lezen is de gangbare term voor Shared Reading, een methode ontwikkeld door Dr. Jane Davis. Zij omschrijft het als 'een methode van sociaal lezen waar mensen in kleine groepjes samenkomen en iemand een stuk literatuur hardop leest, waarna de aanwezigen het stuk op gelijk welke manier kunnen bespreken.

De organisatie is de referentie organisatie voor Vlaanderen, Brussel en Nederland. Ze wordt geleid door Dr. Jan Raes, Dirk Terryn en Erik Van Acker, samen met een dertigtal vennoten.

Ontwikkeling

Jane Davis startte met deze methodiek in een bibliotheek in Birkenhead waarbij ze mensen uit de arme wijken, die nooit een bo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties