Boek
Nederlands

Sneeuwwitje

Het Sprookjesteam (auteur), Jacob Grimm (naar het werk van), Wilhelm Grimm (naar het werk van)
Sneeuwwitje is een beeldschoon prinsesje. Haar jaloerse stiefmoeder geeft een jager de opdracht haar te doden. De jager heeft medelijden met Sneeuwwitje en laat haar gaan. Ze vindt onderdak bij een groep dwergen, maar van haar stiefmoeder komt ze niet zo gemakkelijk af.
Titel
Sneeuwwitje / tekst Tiny Fisscher naar het gelijknamige sprookje van de gebroeders Grimm ; ill. Wilbert van der Steen
Auteur
Het Sprookjesteam
Naar het werk van
Jacob Grimm Wilhelm Grimm
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789000315987 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bewerking van het sprookje van Sneeuwwitje. De koningin-stiefmoeder wil de mooiste van het land zijn, maar de spiegel zegt steeds dat Sneeuwwitje dat is. Tijd om haar uit de weg te ruimen. De jager kan het niet en daarom probeert ze het zelf. In deze versie komt de koningin-stiefmoeder drie keer aan de deur bij de zeven dwergen en wordt Sneeuwwitje niet wakker gekust door de prins, maar schiet het stukje appel uit haar keel, als de kist valt. Een mooie versie van het sprookje, zowel qua taalgebruik als uitvoering. De vrij uitgebreide teksten zijn in een vlotte stijl geschreven, zonder moeilijke woorden, begrippen of lange zinnen. De illustraties geven een mooi aanvullend beeld bij de teksten en nemen een belangrijke plaats in. Vele zijn paginagroot en bevatten veel details. Getekend met zwarte pen en ingekleurd met waterverf. Dezelfde auteurs bewerkten het sprookje 'De jongen die nooit bang was'* van Alfred Smedberg. Een mooi uitgevoerd boek in oblong formaat over een bekend sprookje…Lees verder

Sneeuwwitje

Een zoveelste hervertelling van het gekende sprookje. Een aanwinst is het niet, integendeel. De illustraties zijn houterig en stijf en roepen totaal geen sprookjesachtige sfeer op. Ook de tekst springt er niet uit, alleen soms in negatieve zin. Neem nu deze passage: De vermomde koningin stak haar hoofd door het open raam en bekeek Sneeuwwitje met de gemeenste blik die ze ooit had getrokken.