Boek
Nederlands

De onzichtbare man

H.G. Wells (auteur)
Een natuurkundige is in staat zichzelf onzichtbaar te maken en op deze wijze terreur uit te oefenen, totdat hij in de val loopt en daarbij zijn onzichtbaarheid verliest.
Titel
De onzichtbare man
Auteur
H.G. Wells
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The invisible man, a grotesque romance
Uitgever
Amsterdam: Contact, 1969 | Andere uitgaves
141 p.

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een zeer vreemd geklede man logeert in een hotel in een klein dorp in Engeland. Men vraagt zich af wie hij is en waarom hij zich zo zonderling gedraagt. Dan wordt duidelijk dat de man zonder kleren onzichtbaar is. Er ontstaat paniek wanneer de onzichtbare man het dorp begint te terroriseren. Men probeert hem te vangen, maar telkens weet hij te ontsnappen. Hij dwingt een zwerver om hem te helpen, maar deze weet te ontsnappen. En dan merkt de onzichtbare man dat hij slechts met moeite in leven kan blijven. Uiteindelijk wordt hij gepakt en door een woedende menigte gedood. Deze klassieker is nog steeds boeiend om te lezen. Interessante voorloper van de moderne sciencefiction. De ongelukkige afloop is voorspelbaar, maar wel bevredigend.

Over H.G. Wells

Herbert George Wells, ook bekend als H.G. Wells (Bromley, Kent, 21 september 1866 – Londen, 13 augustus 1946) was een Brits schrijver, bekend van zijn sciencefictionverhalen en -romans, in het bijzonder The War of the Worlds (Oorlog der Werelden), The Invisible Man (De onzichtbare man) en The Time Machine (De Tijdmachine).

The War of the Worlds werd veertig jaar na publicatie plotseling voor een tweede maal wereldberoemd door de hevige commotie rond de uitzending van het gelijknamige hoorspel, in 1938, door Orson Welles.

In 1978 werd Jeff Waynes muzikale versie van het boek een wereldhit. In 2004 maakte Wayne een podiumbewerking van het stuk en sinds 2006 toert hij ermee over de hele wereld. Het werk blijkt 30 jaar na het eerste verschijnen opnieuw een groot succes.

Dat The War of the Worlds een blijvende aantrekkingskracht heeft op schrijvers, muzikanten en filmmakers, bleek eens te meer toe…Lees verder op Wikipedia